rykowisko 2.0 ( for Miewan)
Re: rykowisko 2.0 ( for Miewan)
A rośliny i ich ilość to na śline się trzyma ?
+ ułożenie tego wszystkiego - dla mnie to zawsze największy dramat .
wizarzysta bądź amano ze mnie żodyn .
dlatego zawsze takie obrazy
obdarzam

+ ułożenie tego wszystkiego - dla mnie to zawsze największy dramat .
wizarzysta bądź amano ze mnie żodyn .
dlatego zawsze takie obrazy

- 1
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
fakt anubiasy wiązałem , dwa microzoria i kepa mchu reszta na "wtyk w dno" jak sie przyjmie i pasuje wizualnie to zostaje jak nie stroi cos to rwańsko i przesadzanie. w sumie lubię takie gmeranie i układanie, ale i tak jak będą pielki to zbiornik będzie się sam dekorował 

- 1
Patrząc po zdjęciu i pamiętając ( choć u mnie różnie z tym bywa ) wydaje mi się że jeszcze parę cm by weszło na długość .
no i najważniejsze - fotel do podgladania
obserwacji
no i najważniejsze - fotel do podgladania

- 1
adams2121 pisze:Patrząc po zdjęciu i pamiętając ( choć u mnie różnie z tym bywa ) wydaje mi się że jeszcze parę cm by weszło na długość .
no i najważniejsze - fotel do podgladania![]()
obserwacji
nie ma szans. od ściany do okna. z małą wojenką z małżowiną ( bo co jest istotniejsze do diaska 5 cm akwarium czy jakaś zmarszczka na zasłonce?!?!

a fotel mega wygodny tylko... baniak za długi trochę, i do pooglądania kompleksowego targam go przed kominek , żeby perspektywę mieć

- 3
Domontuj kółeczka i targach nie trzeba
tylko z hamulcem co by nie dojeżdżać za daleko
.
na myśl o wygodnym fotelu - przypomniał mi się rattanowy Bujano - obrotowy fotel jaki miałem parę lat temu - gabasa na miarę i nic wygodniejszego nie gościło mojej

tylko z hamulcem co by nie dojeżdżać za daleko

na myśl o wygodnym fotelu - przypomniał mi się rattanowy Bujano - obrotowy fotel jaki miałem parę lat temu - gabasa na miarę i nic wygodniejszego nie gościło mojej

- 0
dwojak23 pisze:I to wszystko na jednym takim filtrze?
filtry sa dwa, umimax 500 i panelowy z DC 3000, z prawej strony, z kremową deszczownicą

ustawienie deszczownic tak mi wyszło że woda od lewej do prawej płynie przy powierzchni, w ostatniej deszczowni część wylotu skierowana jest do dołu, syfki płyną do zasysu umimaxa i strumień przy dnie płynie od prawej do lewej do zasysu panelowca, i jeśłi gdzies zbieraja sie syfki to właśnie z lewej strony w zakamarkach. system zaskakująco dobrze się sprawdza, poza potrzeb a płukania co tydzień gąbek w panelowcu bo jak nie to pompa , nawet na półowie mocy suszy filtr

- 0
Też mam ten sam problem .
niedługo postaram się na to coś zaradzić . Będzie puste szkło
myślę że popełniłem błąd i ostatnia komora powinna być niższa o 5-8 cm - przestanie mi wtedy suszyć grzalke .
niedługo postaram się na to coś zaradzić . Będzie puste szkło

myślę że popełniłem błąd i ostatnia komora powinna być niższa o 5-8 cm - przestanie mi wtedy suszyć grzalke .
- 0
Na deszczownię załóż czarną opaskę na kable elektryczne, taką termokurczliwą, powycinaj otworki i przestanie Cię drażnić jasnym kolorem.
Czy możesz pokazać schemat tego filtra wewnętrznego?
Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka
Czy możesz pokazać schemat tego filtra wewnętrznego?
Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka
- 1
skalary są gupie!!
w baniaku od listopada , 7 rośnie całkiem sympatycznie , jeden (łowca krewetek) prawie wcale.trą się na okrągło ,trzy pary na raz.czasem jedna para składa ikrę 2 razy w tygodniu!
no i skończyła się sielanka i pływanie stadem, tłuką się, stroszą i przeganiają...a było tak pięknie..

w baniaku od listopada , 7 rośnie całkiem sympatycznie , jeden (łowca krewetek) prawie wcale.trą się na okrągło ,trzy pary na raz.czasem jedna para składa ikrę 2 razy w tygodniu!
no i skończyła się sielanka i pływanie stadem, tłuką się, stroszą i przeganiają...a było tak pięknie..
- 0