[182] longer ;)
Re: [182] longer ;)
Mam u siebie łącznie 16W i 1400 lm na 168l i rośliny jakoś rosną. Ty natomiast masz 9700lm na 182l... bardzo mnie ciekawi jak sprawa będzie wyglądała u Ciebie z roślinami. Z tego co napisałeś można regulować natężenie światła w jakim stopniu aktualnie pracuje lampa? Jak dasz na maksa mocno "daje po oczach"?thaz pisze:CHIHIROS 120cm, 65W led
i jeszcze jaka to barwa? Zimny biały (6500K)?
- 0
Przydałoby się jeszcze nieco widma czerwonego, bo faktycznie jest dość zimno.
Jest regulacja - nie wiem ilu stopniowa, ale włączyłem na dwa stopnie w dół od maksymalnej mocy
a i tak jest mega jasno (jaśniej co najmniej dwukrotnie niż wcześniej).
Jest regulacja - nie wiem ilu stopniowa, ale włączyłem na dwa stopnie w dół od maksymalnej mocy
a i tak jest mega jasno (jaśniej co najmniej dwukrotnie niż wcześniej).
- 0

Barwa tego modelu to ~8000K, poprzednia wersja ma światło nieco cieplejsze ~7000K
Prowadzę zbiornik 150x50x50 u klienta na dwóch takich lampach i rośliny wyłażą z wody, bez CO2, bez nawożenia. Tak więc do niewymagających gatunków roślin sprawdza się doskonale, sam używam tych lamp od wielu miesięcy.
Prowadzę zbiornik 150x50x50 u klienta na dwóch takich lampach i rośliny wyłażą z wody, bez CO2, bez nawożenia. Tak więc do niewymagających gatunków roślin sprawdza się doskonale, sam używam tych lamp od wielu miesięcy.
- 1