Restart
Re: Restart
Zostaw ten piach w spokoju, jeżeli wybór padnie na ocelatusy, to one jedynie obsypują, a nie totalnie zakopują muszle.
Z tym kopaniem jest jak z ludźmi, jedne są leniwe inne nadpobudliwe, jedno jest pewne - przy tych rybach to one urządzą sobie dom i nie jest im potrzebna Twoja w tym pomoc i tak nie zostanie jak im "zaprojektowałeś".
Z tym kopaniem jest jak z ludźmi, jedne są leniwe inne nadpobudliwe, jedno jest pewne - przy tych rybach to one urządzą sobie dom i nie jest im potrzebna Twoja w tym pomoc i tak nie zostanie jak im "zaprojektowałeś".
- 0
Mann am Boden
Okazało się, że kopułka filtra w wyniku zarośnięcia różnymi składnikami nie odkręca się już samoistnie i można zdjąć deszczownię
przy okazji strumieniem filtra zniszczyłem lewą stronę muszlowiska więc ułożyłem na nowo.
Teraz filtr jeszcze bardziej mieli wodę na powierzchni:
Mam nadzieję, że taki ruch tafli załatwi sprawę błony na dobre.
Na kamieniach pojawił się brązowy nalot - okrzemki? Jaki jest powód ich pojawienia się? Czy trzeba je zwalczać, a jeśli tak to w jaki sposób?

Teraz filtr jeszcze bardziej mieli wodę na powierzchni:
Mam nadzieję, że taki ruch tafli załatwi sprawę błony na dobre.
Na kamieniach pojawił się brązowy nalot - okrzemki? Jaki jest powód ich pojawienia się? Czy trzeba je zwalczać, a jeśli tak to w jaki sposób?
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Zostaw bo to norma. Świeży baniak. Same znikną. Jak po miesiącu nie znikną możesz obczyścić albo wsadź ampluarie to wyczyszczą.
- 0
U mnie na powierzchni 180/70 cała tafla rusza się lepiej niż u ciebie przy samym filtrze

- 2
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Może na zdjęciach tego nie widać, ale woda przy filtrze naprawdę porządnie faluje - na pewno znacznie bardziej niż nad deszczownią
Najgorzej tylko że prąd wody wygina mi nurzańce na bok - ale jakoś pogodzę się z tym faktem
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Najgorzej tylko że prąd wody wygina mi nurzańce na bok - ale jakoś pogodzę się z tym faktem

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
- 0
Poczytaj o wymianie gazowej przy ruszajacej się mocno tafli , co z wody się ulatnia 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
adams2121 pisze:Poczytaj o wymianie gazowej przy ruszajacej się mocno tafli , co z wody się ulatnia
Już kiedyś o tym czytałem, ale po przeczytaniu tego poszukałem jeszcze informacji - niestety wyczytałem jedynie to co już wiem, czyli że ruch tafli wody napowietrza wodę...
- 0
Wyjąłem z PATa z drugiego akwarium taką końcówkę, w tym baniaku bardziej się przyda (tam strumień jest słabszy a do tego i tak rozbija się o korzenie), bo woda naruszała delikatnie piach spod nurzańców i skończyłoby się ponownym ich sadzeniem.
Do tego udało mi się pozbyć błony - przynajmniej tymczasowo, bo ściągnąłem ją papierem
Do tego udało mi się pozbyć błony - przynajmniej tymczasowo, bo ściągnąłem ją papierem

- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Jest fajnie, chociaż te tło jednak bym zrobił.
Kiedy wpuszczasz ryby i na czym w końcu stanęło?
Kiedy wpuszczasz ryby i na czym w końcu stanęło?
- 0