Restart
Re: Restart
z tym czarnym tłem to zgoda, jednak jest i inny "patent" tyle, że ściana za akwa musi mieć neutralny/bezwzorkowy kolor ( szary, jasnoniebieski lub zielony) i być od niej oddalone na jakieś 2-3 cm i raczej z punktowym "zawieszonym" oświetleniem ( nie pokrywą ).
Lub to zewnętrzne brązowe lekko podświetlone od dołu lub góry.
Lub to zewnętrzne brązowe lekko podświetlone od dołu lub góry.
- 0
Mann am Boden
miewan pisze: ściana za akwa musi mieć neutralny/bezwzorkowy kolor ( szary, jasnoniebieski lub zielony) i być od niej oddalone na jakieś 2-3 cm
Ściana jest szara i znajduje się jakieś 15 cm za akwarium
A z tym ukryciem filtra to może faktycznie warto spróbować, w weekend znajdę trochę czasu to rozdzielę nurzańce na 2 grupy i jedna zostanie gdzie jest, a drugą posadzę przed filtrem Może dam też arkusz czarnego papieru zamiast tego tła - zobaczymy jak będzie wyglądało.
- 0
Ok tak się akwa prezentuje bez niczego za tylną szybą:
Mam też możliwość wyeleminowania tej pogiętej pleksy na akwa, dysponuję dociętą na wymiar szybą, tylko z bardzo ostrymi krawędziami. Jak będę nieopodal leroya to zajrzę po osełkę i może uda mi się doprowadzić szybę do stanu użytkowego
W weekend zajmę się widocznością filtra. A tymczasem, czy bez tła wygląda to lepiej?
Mam też możliwość wyeleminowania tej pogiętej pleksy na akwa, dysponuję dociętą na wymiar szybą, tylko z bardzo ostrymi krawędziami. Jak będę nieopodal leroya to zajrzę po osełkę i może uda mi się doprowadzić szybę do stanu użytkowego
W weekend zajmę się widocznością filtra. A tymczasem, czy bez tła wygląda to lepiej?
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Spoko, tak jest o wiele lepiej ciekaw jestem tylko gdzie Ty ukryjesz filtr i taką wielką gąbkę? :P
- 0
Awokado pisze: ciekaw jestem tylko gdzie Ty ukryjesz filtr i taką wielką gąbkę? :P
Poprzednia gąbka była znacznie większa!
Myślę o przesadzeniu części nurzańców przed filtr, całkowicie na pewno go nie ukryję, ale może chociaż troszkę uda się go zamaskować
- 0
No niestety, spróbowałem poprzenosić kilka nurzańców przed filtr, ale wyglądało to ogólnie mówiąc 'kiepsko', a filtr nadal było widać, więc po prostu przesadziłem je z powrotem. Zostawiłem jednego koło filtra, dla urozmaicenia scenerii
- 0
a mi nie leży.
tylną cześć podniósłbym do góry, tzn te większe płaskie które teraz leżą spionowałbym. taka imitacja lekkiego urwiska.
da to większa powierzchnię zapiaszczonego dna, i poprawi trochę głębię,
tylną cześć podniósłbym do góry, tzn te większe płaskie które teraz leżą spionowałbym. taka imitacja lekkiego urwiska.
- 0
ManiaPI pisze:a mi nie leży.
Na początku, jeszcze przed zaprezentowaniem pierwszego aranżu na forum, właśnie tak próbowałem zrobić, ale wyglądało naprawdę sztuczne, powiedziałbym wręcz tandetnie, toteż z każdą kolejną zmianą wszystko coraz bardziej leżało. Myślę, że pomysł by wypalił, gdybym miał wyższe kamienie, a nawet najwyższy z moich postawiony przy tylnej ścianie akwarium sięga zaledwie do połowy zbiornika, może ciut powyżej. Poza tym - kto widział w naturze ciąg stojących pionowo kamieni
Ok, skończyłem wszelakie prace w akwarium. Przedstawiam produkt finalny, przed wprowadzeniem mieszkańców, którzy zapewne i tak urządzą piach i muszle po swojemu
Czy muszle powinny być opróżnione przeze mnie z piachu, czy muszlowce same sobie go wysypią?
Myślę, że wprowadzę tu 2+3 albo 2+4 multików lub ocellatusów. Czytałem, że ich terytoria nie przekraczają 25 cm wokół muszli, więc samce będą mogły podzielić sobie teren na 2 rewiry i jeszcze zostanie trochę zapasu
- 0
nie chodzi mi o zrobienie z tyłu pionowej ścianki, choć to pewnie też nie byłoby złe
raczej o podniesienie kamieni z tyłu kosztem tych 3-4 które leżą na płasko na drugim planie
da to więcej miejsca na "plażę"= powiększenie terytoriów"muszlowych.
proszz
zrobisz oczywiście jak zechcesz, ma się podobać tobie....
raczej o podniesienie kamieni z tyłu kosztem tych 3-4 które leżą na płasko na drugim planie
da to więcej miejsca na "plażę"= powiększenie terytoriów"muszlowych.
Mattteusch pisze:Poza tym - kto widział w naturze ciąg stojących pionowo kamieni
proszz
zrobisz oczywiście jak zechcesz, ma się podobać tobie....
- 0