Karmienie podczas nieobecności - patenty
Re: Karmienie podczas nieobecności - patenty
Tu masz Miewan absolutna rację .
Zły dotyk boli całe życie - ryby też to czują/ widzą / słyszą kto je karmi
U mnie też żywego brak - mrożony i suchy to jednak nie to .
Na wczorajsze karmienie hodowlane rzuciły się jak na schabowego , central bar mimo że głodne - bez rewelacji , mrożonki trochę lepiej , lecz krewetka żywa chyba zjedzona cała ( w nocy muszę zobaczyć )
Pierwszy raz ryby miały głodówki po 36/ 48 h dwie
Zły dotyk boli całe życie - ryby też to czują/ widzą / słyszą kto je karmi
U mnie też żywego brak - mrożony i suchy to jednak nie to .
Na wczorajsze karmienie hodowlane rzuciły się jak na schabowego , central bar mimo że głodne - bez rewelacji , mrożonki trochę lepiej , lecz krewetka żywa chyba zjedzona cała ( w nocy muszę zobaczyć )
Pierwszy raz ryby miały głodówki po 36/ 48 h dwie
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
jak ryby są normalnie karmione to dieta nawet kilkudniowa krzywdy nie zrobi. nawet jak jestem na miejscu to co jakiś czas przegłodzę dzień dwa, nic sie nie dzieje
- 0
Ostatnio wyjeżdżałem na urlop we wtorek rano a wracałem w sobotę ok. 22.00. Rybki były w tym czasie karmione dwukrotnie przez mojego kolegę. O ile w dużym akwarium (168l) nie było tragedii to w małym (25l) gdzie jest ok. 10 sztuk małych bojowników był syf. Szyby były zabrudzone glonami a na mchu i kamieniach była warstwa pokarmu... W nocy podmieniałem wodę bo nie mogłem na to patrzeć. Mówiłem mu, że ma sypnąć dosłownie szczyptę. Nie mam pojęcia jaką dawkę pokarmu im dał ale to był pierwszy i ostatni raz kiedy ktoś karmił moje ryby.
- 0
Windus dlatego właśnie lepiej w jakimś małym pojemniczku przygotować dawkę jedzenia... by karmiciel się nie zastanawiał czy dał za mało czy za dużo lub by mu niechcący się nie sypło...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Trzeba trzymać niewielkie drapieżniki. Wtedy wrzuca się 200 szt. gupika, mieczyka lub innej drobnicy i przez tydzień z głowy. Przy większych drapieżnikach może okazać się, że taka ilość starczy na dzień lub dwa.
- 0
Podtrzymuję moje stanowisko,Nie karmić; dobrze zaplanowana dieta ryb przy naszej obecności pomoże przetrwać nasz urlop.
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Potwierdzam. Moje ryby nie jedzą już tydzień, żadnych zmian w zachowaniu poza staniem przy przedniej szybie, a brzuchy dalej grube
- 0