rykowisko 2.0 ( for Miewan)
rykowisko 2.0 ( for Miewan)
ale po kolei.
ponad 3 lata temu w wyniku udanego tarła, w domu pojawiła się pielęgniczka Zosia.
i okazało się że dotychczasowy litraż jest za mały więc po głębokich przemyśleniach zapadła decyzja budujemy dom.
Żona jak to żona... wybierała projekty domu a ja opiniowałem , uwzględniając istotne rzeczy takie jak ew lokalizacja zbiornika
.... ten nie nie taka ściana, ten też nie ....o ten może być ściana 3 m , mnie satysfakcjonuje

w czasie kiedy załatwialiśmy formalności , w głowie układałem sobie co i jak...
Finalnie 3 metry okazały się nierealne , proza życia, trzeba było postawić ściankę i zostało 2,8 m
posadzka wzmocniona od poziomu chudziaka, doprowadzone zasilanie na oddzielnym kablu i różnicówce.
odpływ i dopływ wody....
w miejscowej "kopalni" piasku wykopałem dwie olchy , charakteryzujące się rozgałęzionymi i korzeniami płytko pod powierzchnią, takie rozetki.
rok suszenia w piwnicy a potem kiedy dom już stał moczenia w pojemniku obok .
stelaż zamówiony u Piwko 28 ,dostałem produkt jakiego się spodziewałem , solidnie prosto, dzięki Maciek
pod akwa trzeba coś położyć i tu zonk płyty robione są w formacie 2,8 tylko do oklejania trzeba ściąć po 1/1,5 cm z każdej strony...
w akcie desperacji pojechałem do LM i tam.... taaaadaaam blat kuchenny bukowy 3 m

zbiornik przyjechał w maju ( tego samego dnia co do Biety)
wymiar dziwny 280 x 62x62 szkło 15, przód i bok optiwhite.
niestety kręgosłup powiedział pas i 5 miesięcy stał sobie pusty , wmiędzy czasie blat pomimo obciążenia pustym zbiornikiem się z lekka wybananił
cdn.....
- 6
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2016, 19:38 przez ManiaPI, łącznie zmieniany 1 raz
Re: rykowisko 2.0 ( for Miewan)
Jeśli można wiedzieć ile cię wyniósł stelaż
Pzdr
Pzdr
- 0
don't worry, don't cry, drink VODKA & fly
No tylko 2,8. Czuję się zawiedziony i to mocno.
A tak poważnie to więcej, więcej, więcej!!!
Nie zapominaj tu się dzielić wszystkim z nami.
A tak poważnie to więcej, więcej, więcej!!!
Nie zapominaj tu się dzielić wszystkim z nami.
- 0
w końcu się zabrałem, i uwierzcie ten zbiornik naprawdę powstawał w bólu!!
jako że nie akceptuje zbiorników otwartych trzeba było zrobić pokrywę, łatwo powiedzieć trudniej zrobić coś długości 280 co nie będzie ważyć setek kg i uginać się pośrodku.
wykombinowałem że podwieszę pokrywę na kątownikach aluminiowych na które będę nasuwał pokrywę ( w pokrywie profile trochę większe od wy-spawanych kątowników.
dzięki temu zakładając pokrywę mam trochę luzu , a po założeniu opiera się na "mocunkach)
od środka dałem płytę z dibondu bo całości a na górze podzieloną na 3 części dięki temu "flaki oświetlenia mam schowane.
otwierana w 3 częściach ,

jako że nie akceptuje zbiorników otwartych trzeba było zrobić pokrywę, łatwo powiedzieć trudniej zrobić coś długości 280 co nie będzie ważyć setek kg i uginać się pośrodku.
wykombinowałem że podwieszę pokrywę na kątownikach aluminiowych na które będę nasuwał pokrywę ( w pokrywie profile trochę większe od wy-spawanych kątowników.
dzięki temu zakładając pokrywę mam trochę luzu , a po założeniu opiera się na "mocunkach)
od środka dałem płytę z dibondu bo całości a na górze podzieloną na 3 części dięki temu "flaki oświetlenia mam schowane.
otwierana w 3 częściach ,
- 2
filtr wewnętrzny panelowy z 4 komorami na gąbkę, 2 na biologię i środkową na seducho JEBAO DC 3000
wymiar 57x57 x 15. zasys z dwóch stron z lewej nad dnem z prawej pod powierzchnią.
czarne spienione pcv i deszczownica z rurek ....białych porażka total ale nie znalazłem nic innego , trudno przerobię.
pompa mocarna , jak jest ustawiona na maxa to wizualnie "suszy komorę pompy
do tego stary Unimax 500, powiem tak na razie pośladów nie urywa, ale i dramatu nie ma.
umimax do zmiany w przyszłości.
wymiar 57x57 x 15. zasys z dwóch stron z lewej nad dnem z prawej pod powierzchnią.
czarne spienione pcv i deszczownica z rurek ....białych porażka total ale nie znalazłem nic innego , trudno przerobię.
pompa mocarna , jak jest ustawiona na maxa to wizualnie "suszy komorę pompy

do tego stary Unimax 500, powiem tak na razie pośladów nie urywa, ale i dramatu nie ma.
umimax do zmiany w przyszłości.
- 0
Oj, oj już słyszę,
słyszę ryk już nie dyrektora zagajnika, ale Króla na Puszczy
Ps. wielkie dzięki za dedykację
słyszę ryk już nie dyrektora zagajnika, ale Króla na Puszczy
Ps. wielkie dzięki za dedykację

- 1
Mann am Boden
140 kg piasku do piaskownic ZEW ( jakoś tak najbardziej mi przypadł do gustu no i cena....), 100+ żwiru, ? x kg kamieni
i tu objawiła mi sie ogromna zaleta domu, siedzę sobie na krzesełku, w wanience mam piasek do płukania, szlauch ogrodowy i płuczę radośnie, wylewając wodę na trawnik
leje (wieloznacznie) na wiaderka ,zatykające się odpływy i syfolong w łazience. 
i tu objawiła mi sie ogromna zaleta domu, siedzę sobie na krzesełku, w wanience mam piasek do płukania, szlauch ogrodowy i płuczę radośnie, wylewając wodę na trawnik

- 0
dobra żeby nie przeciągać...
obsada 8 mieczyków, 3 kirysy, dwa zbrojniki, i 10 otosów...podobno bo więcej niż 6 na raz nie widziałem
świerzak jeszcze więc pośladów nie urywa....
obsada 8 mieczyków, 3 kirysy, dwa zbrojniki, i 10 otosów...podobno bo więcej niż 6 na raz nie widziałem
świerzak jeszcze więc pośladów nie urywa....
- 8