168l Amazonki wg Windusa
Re: 168l Amazonki wg Windusa
O brodaczyku myślałem gdybyś całkowicie zmieniał obsadę. Dla nich potrzebna jest odpowiednia aranżacja no i jest to dość wymagająca ryba. Ja bym dołożył tylko kirysków i otosków.
- 0

Zacznę od kirysa pigmey, zdecydowanie warto mieć większe stadko, tak jak piszesz 15szt. to maleńka ryba i na pewno nawet ich duża ilość nie będzie nikomu w akwarium przeszkadzała. Myślę, że warto przemieszać je kilkoma sztukami innego gatunku kirysa np. panda, sterby? Od siebie polecę również Loricarie Red, rybę bardzo widoczną w akwarium i zdecydowanie wartą uwagi. Co do ryb toni, skoro jest kolorowo za sprawą neona to może coś bardziej stonowanego np. Hokejka Amazońska, neon czarny, razbora diamentowa?
- 0
Seban pisze:O brodaczyku myślałem gdybyś całkowicie zmieniał obsadę.
Źle Cię zrozumiałem. Ale propozycja godna rozważenia na przyszłość.
Seban pisze:Ja bym dołożył tylko kirysków i otosków.
Dziś doszło 8 otosków. Kupiłem wszystko ze sklepu. Docelowo planuje 15-20 sztuk. Kiryski też przyjdą ale dziś nie było nic konkretnego.
Awokado pisze:Od siebie polecę również Loricarie Red, rybę bardzo widoczną w akwarium i zdecydowanie wartą uwagi.
To jest ryba mięsożerna czy bardziej roślinożerna? Mocno brudzi?
Awokado pisze:Zacznę od kirysa pigmey, zdecydowanie warto mieć większe stadko, tak jak piszesz 15szt. to maleńka ryba i na pewno nawet ich duża ilość nie będzie nikomu w akwarium przeszkadzała.
Ich planuje docelowo ponad 20 sztuk.
- 0
Loricaria to w zasadzie ryba wszystkożerna, ale w diecie zdecydowanie większość powinny stanowić warzywa i pokarmy roślinne. U mnie podchodziły do wielu rodzajów pokarmów, nie gardziły żywą ochotką 

- 0
Dziękuje Awokado za pomoc. Zastanowię się nad tą rybą.
Pochwalę się nurzańcem od Sebana. A dokładnie jednym z odrostów od jego sadzonki. Niestety moje akwarium robi się za małe...
Przesadziłem go w inne miejsce mam nadzieję, że dalej będzie szybko rósł.
Pochwalę się nurzańcem od Sebana. A dokładnie jednym z odrostów od jego sadzonki. Niestety moje akwarium robi się za małe...
Przesadziłem go w inne miejsce mam nadzieję, że dalej będzie szybko rósł.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Seban pisze:A ja go miałem od adams2121.
Faktycznie mówiłeś kiedyś, że masz nurzańca od adams2121

Swoją drogą dużo pisze a mało pokazuje. Tak wygląda moje akwarium w opcji wieczornej:
Neonki przebywają głównie nad korzeniem, rzadko wypływają w wolną przestrzeń. No chyba, że do jedzenia.
W najbliższym czasie chcę oddać małe pielęgniczki kakadu i dokupić większe stado kirysków. Do tego taflę wody zakryje różdżyca. Cały czas myślę nad jakimiś zmianami ale sam nie wiem co dokładnie chcę...

- 5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Zbiornik wygląda naprawde świetnie!
Jak będziesz szukał kirysow dawaj znać, załatwię w dobrej cenie 

- 0