750 litrow
Re: 750 litrow
Obstawiam, że turkus to samica. Jeżeli to jest krynia ode mnie to jest to tajlandzka. Taką przynajmniej kupowałem na giełdzie.
- 0

Trochę podupadla u mnie ale cały czas wypuszcza nowe liście - rzemiesolistnej dalej szukam
w dobrej cenie
Opiszę tak
Do karmienia obie dziś pierwszy raz opuściły posterunek , lecz oko na okolicę było . Turkus często pilnuje w najbliższej odległości , żółty bardziej z dystansu , penetrujac cały areal i co jakiś czas patroluje okolice . Ryby nareszcie widuje w większości - zostały przesunięte i wytargane z kryjowek , czy to roślinnych czy tez korzennych , i siła rzeczy zmieniły się ich stanowiska .
Do spółki jeszcze red - White jest , taki trójkąt rybny , przy pierwszym podejściu uczestniczył w zjadaniu ikry , bez ataku na jego osobę .
Aktualnie - duży dystans , mimo że jest większy , silniejszy , we dwóch dają radę a on sam też stara się nie zapuszczac w nieodpowiednie rejony .
Tyle.zaobserwowalem póki co

Opiszę tak
Do karmienia obie dziś pierwszy raz opuściły posterunek , lecz oko na okolicę było . Turkus często pilnuje w najbliższej odległości , żółty bardziej z dystansu , penetrujac cały areal i co jakiś czas patroluje okolice . Ryby nareszcie widuje w większości - zostały przesunięte i wytargane z kryjowek , czy to roślinnych czy tez korzennych , i siła rzeczy zmieniły się ich stanowiska .
Do spółki jeszcze red - White jest , taki trójkąt rybny , przy pierwszym podejściu uczestniczył w zjadaniu ikry , bez ataku na jego osobę .
Aktualnie - duży dystans , mimo że jest większy , silniejszy , we dwóch dają radę a on sam też stara się nie zapuszczac w nieodpowiednie rejony .
Tyle.zaobserwowalem póki co

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Kolejny dzień - do pilnujacych palet dołączyła para sturisom - niestety nie bez zgrzytów. Jako że miejsce wybrały sobie w odległości 30 cm od kynii palet tuż za skimerem .
Była mała bijatyka - wieksza paletka trzasła sturisome z dzioba , ale w kaszę dmuchać sobie samiec nie dał , dwa uderzenia z ogona i paletka uciekła mimo bojowego podejścia .
Taką obrone widziałem do tej pory tylko w przypadku innych zbrojnikow a nie ryb w toni .
Sturisoma wybrała lepiej - jest osłonięta rogatkiem , a w razie wu uderzenie ogonem
Kolejne ciekawe zachowanie które zaobserwowalem
Edycja
Z cyklu wyrosło mi takie coś
Była mała bijatyka - wieksza paletka trzasła sturisome z dzioba , ale w kaszę dmuchać sobie samiec nie dał , dwa uderzenia z ogona i paletka uciekła mimo bojowego podejścia .
Taką obrone widziałem do tej pory tylko w przypadku innych zbrojnikow a nie ryb w toni .
Sturisoma wybrała lepiej - jest osłonięta rogatkiem , a w razie wu uderzenie ogonem
Kolejne ciekawe zachowanie które zaobserwowalem

Edycja
Z cyklu wyrosło mi takie coś

- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
A tu zbliża się pora deszczowa - a raczej tuż przed.opadem
To jest roślina - która podarowalem znanemu akwaryscie.
Ta mniejsza z akwarium , większa rośnie jeszcze i zobaczymy

Ta mniejsza z akwarium , większa rośnie jeszcze i zobaczymy

- 0
chyba muszę kupić większe akwariumadams2121 pisze:

- 1
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Jeśli chodzi o ikre - niestety plesnieje, i jest zjadana przez parę
Co do rośliny - obiecałem i słowa dotrzymuje , roślina pęcznieje i niedługo będą sadzonki - robię im miejsce
Przeżedziłem też wystrój , wylapie część wyploszy i zakupie kolejna turę
, teraz widzę częściej i więcej ryb - ułatwi mi to obserwacje

Co do rośliny - obiecałem i słowa dotrzymuje , roślina pęcznieje i niedługo będą sadzonki - robię im miejsce

Przeżedziłem też wystrój , wylapie część wyploszy i zakupie kolejna turę

- 0