Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku

Wszystko co dotyczy akwarystycznego wieżowca w Instytucie Biologii Uniwersytetu w Białymstoku

Re: Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku

autor: AniaK » 26 mar 2016, 08:06

W Święta Wielkanocne na stołach (jak widać nie tylko :D ) królują babki. No jeszcze mazurki by się przydały. Ale te, to raczej fruwają. O pływających nie słyszałam. Więc miłego świętowania!
  • 2

Bywalec

Reputacja: 71
GG: 0

autor: Misiak » 30 mar 2016, 10:27

Ślepczyki i babki wpuszczone.

Przy akwariach zdecydowanie potrzeba więcej rąk do pomocy. Czy dalibyśmy radę wygospodarować godzinkę/dwie co tydzień/dwa na przykład, zebrać ekipę i pomóc przy obsłudze baniaczków? Dla zgranej ekipy to chwilka wpaść przetrzeć szyby, podmienić wodę, przy okazji się pointegrować. Ania co Ty na to?

Ja bardzo chętnie pomogę.
  • 2

Awatar użytkownika
Administrator

Reputacja: 1314
GG: 1735873

autor: miewan » 30 mar 2016, 11:19

Szczerze to taką konieczność podejrzewałem od samego początku, tu jedyny problem to godziny odwiedzin - w tygodniu jedynie popołudniowe, a soboty wiadomo z dotychczasowych akcji - ewentualnie co druga.
Teraz z racji zmiany orientacji geograficznej miejsca pobytu i do korespondencji właściwie mam dość blisko, ale indywidualnie trzeba by każdorazowo umawiać się na serwisik, więc lepsze wydają się masowe sobotnie najazdy ( wobec teoretycznie ukończonych aranży, trochę brakuje już tej zabawy ), ale to tylko dwa razy w m-cu i obecna sobota wypada ( silna grupa atakuje Częstochowę ( chyba, że będzie bawić się bez adamsa, mnie, dwojaka, Albercika, Grzwera i ewentualnie Roberta) ).
Jednakże gdyby ustawić się raz na zawsze ( "stały ściśle określony temporalnie obowiązek" ) i spotykać się w te dwie soboty ( kto może i chce) bez wcześniejszego zwoływania na stałą godzinę ( tu np. od 11-12 ) byłoby to rzeczywiście coś stałego, wcześniej wiadomego wszystkim, dającego okazję do spotkania starych znajomych, łatwego odszukania ekipy przez "poszukujących", da okazję to wymianek i sprzedaży rzeczy wystawionych na naszej giełdzie ( jako miejsce odbioru), a co najważniejsze da pretekst podglądania, korygowania, ulepszania i większego "zaprzyjaźnienia się" z baniakami, które poniekąd zrobiliśmy.
Tu tylko przypomnę, że "projekt LT" jeszcze nie ruszył.
  • 0

Mann am Boden
Awatar użytkownika
Koordynator

Reputacja: 1660

autor: dwojak23 » 30 mar 2016, 12:04

Ja się piszę jak coś :D
  • 1

Awatar użytkownika
Rezydent

Reputacja: 272

autor: AniaK » 30 mar 2016, 15:11

Misiak pisze:Przy akwariach zdecydowanie potrzeba więcej rąk do pomocy. Czy dalibyśmy radę wygospodarować godzinkę/dwie co tydzień/dwa na przykład, zebrać ekipę i pomóc przy obsłudze baniaczków? Dla zgranej ekipy to chwilka wpaść przetrzeć szyby, podmienić wodę, przy okazji się pointegrować. Ania co Ty na to?

Ja oczywiście z radością przyjmuję tą propozycję. To prawda, że ostatnio zaliczyliśmy kilka wpadek, ale chyba bardziej z braku doświadczenia niż zaniedbań. Roboty rzeczywiście jest dużo. Nie zawsze wszystko jest zrobione na czas, a tego ciągle brakuje. Ja ostatnio nie mogę wygrzebać się z "papierów" (biurokracja nas zabije). Urlop czy jakieś zwolnienie - związują ręce. W tej sytuacji każda pomoc będzie mile widziana. Co do terminu, to myślę, że coś pasującego wszystkim ustalimy. W tym miejscu przyszedł mi do głowy pomysł, aby rozesłać wiadomość do naszych studentów, o tym, że odbywają się cykliczne spotkania i zainteresowani mogą mieć w tym swój udział. Czy bylibyście chętni przeszkolić młodszą brać lub współpracować z bardziej doświadczonymi?
  • 6

Bywalec

Reputacja: 71

autor: Robert » 30 mar 2016, 16:16

ja oczywiście pomogę ( przy akwariach ) co do przeszkolenia dobrze by było gdyby osoby te miały chociaż podstawową wiedzę akwarystyczną ( trzeba popróbować )
  • 1

Awatar użytkownika
Rezydent

Reputacja: 179

autor: Misiak » 30 mar 2016, 16:18

To jak delegacja wytrzeźwieje po Częstochowie to się będziemy umawiać :)
A ze studentami fajny pomysł. Może uda się kogoś zarazić.
W sumie to każdy i nie student tam byłby mile widziany. Tak mi się przynajmniej wydaje, po tym jak ja sam zostałem niedawno przyjęty.
  • 1

Awatar użytkownika
Administrator

Reputacja: 1314
GG: 1735873

autor: ManiaPI » 30 mar 2016, 16:29

Misiak pisze: Tak mi się przynajmniej wydaje, po tym jak ja sam zostałem niedawno przyjęty.

nie żebym miał prawo głosu ale wydaje mi się że grupa jest na tyle" luźna" i otwarta że nie będzie problemu z nowymi twarzami, czy to studenckimi czy wszystkimi innymi powaleńcami akwarystycznymi.
oczywiście nadal pełen szacunek dla Roberta i Andrzeja, za inicjatywę i rolę przewodnią allah .
ja w miarę możliwości mniej lub bardziej regularnie jak najbardziej
  • 4

Awatar użytkownika
Rezydent

Reputacja: 363

autor: Robert » 30 mar 2016, 17:09

Wszystko zaczęło się spontanicznie na dzień dzisiejszy UROSŁO raczej nie spodziewaliśmy się z Andrzejem że aż tak daleko zajdzie ( mam na myśli ilość osób które się zaangażowały ) dzisiaj bardzo wszystkim dziękuję za fajną ekipę
  • 2

Awatar użytkownika
Rezydent

Reputacja: 179

autor: adams2121 » 30 mar 2016, 18:10

Głos ma każdy - podstawowa idea forum , sens jego istnienia ;)
Im więcej głosów -tym lepiej i tym ciekawsza wymiana spostrzeżeń
W miarę małych możliwości - postaram się pomóc ;)
  • 0

cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Awatar użytkownika
Moderator

Reputacja: 1191

PoprzedniaNastępna