160l roślinnie
160l roślinnie
cześć, to jest mój zbiornik po dzisiejszej przycince. szału nie ma oczywiście ale staram się jak mogę 
sorki za jakość zdjęć, robione telefonem.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu

sorki za jakość zdjęć, robione telefonem.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
Re: 160l roślinnie
Trochę płasko. Przy kolejnym restarcie zrób skos na podłożu uzyskasz trochę większą głębie. Rośliny jakby posadzone od linijki w jednej linii. Trzymaj tak dalej jesteś na pewno na dobrej drodze by mieć piękne akwarium
Pozdrawiam !

Pozdrawiam !
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 2
Jest dobrze
jak dywanik się powiększy będzie bajecznie.
Ja bym zasłonił czymś dolną część rotali - w mojej opinii dola połowa nie jest zbyt urodziwa
Może jest tam dobre miejsce na alternantherę reinecki albo inny krzaczek?
Widzę że CO2 przez dyfuzor - to dobre do baniaków 60l,
pomyśl o mikserze narurowym bo obecnie pewnie większość leci do atmosfery
(wiem, przerabiałem i... trawnika się nie doczekałem na 160l z dyfuzorem).

Ja bym zasłonił czymś dolną część rotali - w mojej opinii dola połowa nie jest zbyt urodziwa

- 0

mam od jeffika narurowy korpus i będę go instalował jak bede miał nowy filtr. roślinki może od liniki ale to pierwszy roślinny zbiornik także wiecie cudów tu nie ma. postaram się dosadzić rośliny na tyle wymagające abym je utrzymał w ładzie.
- 0
thaz pisze:Jest dobrzejak dywanik się powiększy będzie bajecznie.
Z dyfuzorem do radę. Musi być oczywiście dobrej jakości. Naoglądałem się już masę baniaków na spieku. Przewagą narurowca jest oczywiście rozpuszczanie ale również eliminacja kolejnego gadżetu z wnętrz szkła i odpada moczenie i czyszczenie.
Baniak zapowiada się obiecująco.
- 0
dzięki za wszystkie komentarze. macie dobry sposób na przygotowanie korpusu do podawania co2?
- 0
Jak to all obrośnie w szerz i wzdłuż to śmiało może konkurować (w dobrym słowa znaczeniu) z jakże świetnym baniaczkiem Mariusza (Marho).
Powodzenia
Powodzenia
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 19
- GG: 0
dwojak23 pisze:dzięki za wszystkie komentarze. macie dobry sposób na przygotowanie korpusu do podawania co2?
Co to znaczy dobry sposób?
- 0
Jeżeli narurowca kupiłeś od Krzyśka (JEFFIKA) to on miał doskonale przygotowany. Wystarczy przewiercić otwór wiertłem 5 i włożyć wężyk 6 . Wychodzi szczelnie pod warunkiem że wężyk będzie dobrej jakości, o konsystencji gumy elastyczny.
- 0