Ryby denne
Ryby denne
witam!!
Ja mam takie pytanie mam kosiarkę glonojada i bocje niebieską w akwarium z ryb dennych
i moje zapytanie jest czy któraś z tych ryb może zjadać inne??? bo co wieczór ginie jakaś ryba a nie widać zwłok:( już nie wiem co się dzieje myślałam ze jakaś choroba panuje albo coś jest w wodzie a ryby są zdrowe i jak tylko zgasi się akwarium na noc to rano już nie ma ryb
Ja mam takie pytanie mam kosiarkę glonojada i bocje niebieską w akwarium z ryb dennych
i moje zapytanie jest czy któraś z tych ryb może zjadać inne??? bo co wieczór ginie jakaś ryba a nie widać zwłok:( już nie wiem co się dzieje myślałam ze jakaś choroba panuje albo coś jest w wodzie a ryby są zdrowe i jak tylko zgasi się akwarium na noc to rano już nie ma ryb
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 2
- GG: 32679813
Re: Ryby denne
Żadna z w/w ryb nie poluje na inne Mogą co najwyżej pożywiać się truchłem np. zbrojniki (glonojad), bocja może atakować inne ryby ale niekoniecznie ...
- 0
Wlasnie nie mam innych ale to za każdym razem ginie jak sie zgasi swiatlo na wieczór i w nocy znikaja
- 0
- Czasami zagląda
Kupiliśmy neonki w piatek i sobotę i te cyrki zaczely sie dziać od wtorku bylo 9 neonkow potem zostalo 8 i co sie zgasilo swiatlo to po 2 ginely i dzis gupik ma caly ogon obrzarty...
- 0
- Czasami zagląda
Chyba masz tam za ciasno po prostu?
Gupik gupikowi zwykle ogon podgryza (samce).
Zwłok nie widać, bo pewnie coś je zje przez noc
Gupik gupikowi zwykle ogon podgryza (samce).
Zwłok nie widać, bo pewnie coś je zje przez noc
- 0
- Czasami zagląda
Bocja jak i grubowarg syjamski jeśli są dorosłe mogą pokusić się o zjadanie ryb do 2-3 cm .
Szarej/Mysia/niebieska - tej akurat nie miałem wiec bez gwarancji ze nie zjada , przy wspaniałej mieczyki tej wielkości na moich oczach były zjadane
Przy grubowargu - niestety tendencja do zjadania , krewetek , małych rybek , nie jako podstawową dieta lecz smaczna przekaska, a gdy są ok 8-10cm to może być główne danie
Takie są moje doswiadczenia
Szarej/Mysia/niebieska - tej akurat nie miałem wiec bez gwarancji ze nie zjada , przy wspaniałej mieczyki tej wielkości na moich oczach były zjadane
Przy grubowargu - niestety tendencja do zjadania , krewetek , małych rybek , nie jako podstawową dieta lecz smaczna przekaska, a gdy są ok 8-10cm to może być główne danie
Takie są moje doswiadczenia
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ja mam taka turkusowa i ona jest pierwsza podejrzana bo bo ja wychodzi w nocy bo to nocna ryba i wtedy znikają rybki w nocy bo te duże sa cale a neonki znikają bez sladu
- 0
- Czasami zagląda