Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
Re: Forumowa robota - Instytut Biologii w Białymstoku
adams2121 pisze:miewan pisze:I na koniec mam takiego pomysła żeby umieścić na akwariach podstawowe opisy takie jak zrobiliśmy dla minikolców do Drozdowa.
Pomysł przedni - brawo ty![]()
Aby każdy mógł dowiedzieć się co to za cuda
Wycieczek tam sporoi ludzi się trochę przewija
Laminat kartki + opcja przyklejenia lub inny wydaje mi się praktyczniejsza
a tam przykleić, wydrukować kartki, obrandowane logo akwariumonline i niech ludzie zabierają
- 0
Szkoda, że w całym tym zajebistym akwarystycznym wieżowcu zabrakło miejsca dla filtra hydroponicznego
. Deklarowałem wcześniej, że wykonam go na własny koszt.

- 0
Myślałem, że ustaliście na miejscu, że zrobicie hydroponikę
Jeszcze przed wyjściem, a my wychodziliśmy dużo później Ania ( opiekunka wieżowca ) pokazywała baniaczek nad którym miała stanąć

Jeszcze przed wyjściem, a my wychodziliśmy dużo później Ania ( opiekunka wieżowca ) pokazywała baniaczek nad którym miała stanąć

- 0
Mann am Boden
Wiem i bez dalszego komentarza.
Zadeklarowaliśmy, że weźmiemy tę doniczkę przy kserokopiarce, bo nie jest to akwarium. Od Pani Ani mam informację, że mają dwie kategorie zbiorników - te z pokrywami, oświetleniem i doprowadzeniem wody i to są akwaria oraz szklane donice, bez tych udogodnień. Oczywiście zrobię z tego akwarium, które i tak zostanie wkrótce zasłonięte przez rosnącą poniżej monsterę, też w doniczce. Obejrzyj dokładnie film.
Od paru lat staram się przekonać akwarystów do filtracji hydroponicznej, ale jeszcze to musi trochę potrwać. Widocznie to jeszcze nie była ta szansa, ale ja jestem cholernie cierpliwy.
Przy okazji - zobacz, w jakim tempie na youtube wzrasta oglądalność filmu Ani. Nie robi tego dla siebie - dla naszego forum.
Zadeklarowaliśmy, że weźmiemy tę doniczkę przy kserokopiarce, bo nie jest to akwarium. Od Pani Ani mam informację, że mają dwie kategorie zbiorników - te z pokrywami, oświetleniem i doprowadzeniem wody i to są akwaria oraz szklane donice, bez tych udogodnień. Oczywiście zrobię z tego akwarium, które i tak zostanie wkrótce zasłonięte przez rosnącą poniżej monsterę, też w doniczce. Obejrzyj dokładnie film.
Od paru lat staram się przekonać akwarystów do filtracji hydroponicznej, ale jeszcze to musi trochę potrwać. Widocznie to jeszcze nie była ta szansa, ale ja jestem cholernie cierpliwy.
Przy okazji - zobacz, w jakim tempie na youtube wzrasta oglądalność filmu Ani. Nie robi tego dla siebie - dla naszego forum.
- 0
alexb47 pisze:Oczywiście zrobię z tego akwarium, które i tak zostanie wkrótce zasłonięte przez rosnącą poniżej monsterę, też w doniczce.
F**k szkoda, ale jeżeli masz robić akwarium to weź akwarium - kilka z nich stało pustych.
alexb47 pisze:Przy okazji - zobacz, w jakim tempie na youtube wzrasta oglądalność filmu Ani. Nie robi tego dla siebie - dla naszego forum.
Widziałem, my też udostępniliśmy go na naszym fb podobnie jak 153 innych osób i stron i stąd ta oglądalność ( tylko u nas 801).
To, że promuje to Instytut , jest bez dwóch zdań

Nie łapię jednak w jaki sposób promowane jest tu forum, w żadnym jego fragmencie lub opisie nie nawiązuje do AO.pl, udostępniony też został na Waszej stronie ( i nic w tym dziwnego) z której ja zrobilłem jedynie "re", Anka pomimo, że m.in zarządza też naszym fb ostatnio raczej była/jest mało aktywna w tej dziedzinie

To może wzmiankowany film bo na forum jakoś nikt go nie umieściłProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
Mann am Boden
Zamieściłam film w tym temacie zakładka lub str. 6
P.S. Nie umieszczałam na fb, ponieważ wiedziałam, że Ty to Andrzeju zrobisz:)
P.S. Nie umieszczałam na fb, ponieważ wiedziałam, że Ty to Andrzeju zrobisz:)
- 0
annaursula pisze:Zamieściłam film w tym temacie zakładka lub str. 6
Mój błąd

annaursula pisze:P.S. Nie umieszczałam na fb, ponieważ wiedziałam, że Ty to Andrzeju zrobisz:)
Faktycznie zamieściłem go na naszym profilu fb, ale tylko dla tego bo nawiązywał do udostępnionych już na profilu AO fotek zresztą też jedynie ściągniętych z profilu fb Roberta Kiercula jako uzupełnienie i b.mocne wzbogacenie przekazu.
W obu przypadkach jednak wcześniej zastanawiałem się czy to zrobić ( skoro zamieszczane było "prywatnie" choć publicznie ), ale jak już ściągnąłem " z Roberta" ( tylko wobec faktu, że opis nawiązywał do pracy forum) to samo zrobiłem "z Aquaponiki".
Gdybym nie zrobił "a" nie zrobiłbym też "b" i raczej wątpię czy thaz nie zrobiłby tak samo, o ile w ogóle udostępniał by coś z Waszych fb profili na profil forum.
Na swoich "imiennych" tego nie zrobiliśmy ( u mnie pojawiły się fotki Roberta z automatu, bo zostałem tam "oznaczony"), ograniczając się do polubień.
-- 19 sty 2016, 19:25 --
Wracając do rzeczy przyziemnych
proponuję potencjalne opisy umieścić w tego typu stojaczkach :
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
Mann am Boden
Wszystko fajnie ale z przymrużeniem oka na wszystko bo instytut biologi to nie nasza własność tylko instytucja z która współpracę rozpoczęliśmy ( już dzisiaj wiem że potrzebujemy podpisać pismo z instytutem żeby można było umieszczać materiały związane z nim publicznie ) oczywiście zostanie nam to podpisane ale musi odbyć się taka formalność oficjalnie .
Poza wszelkimi przepychankami i pomysłami ( opisami co oczywiście nastąpi w swoim czasie ) potrzeba jest zorganizowania i zagospodarowania zbiorników w ryby , rośliny , i inne żyjątka które mogą tam zaistnieć . Nikt z nas nie otrzymuje z tego powodu pieniędzy a raczej wkłada swoje żeby można było pokazać że coś robimy . Poza programem " Forumowa Robota " w Instytucie Biologi " robimy też mega imprezę w postaci konkursu plastycznego na całe województwo podlaskie ( miło by był o trochę wsparcia z waszej strony nie tylko w formie pisemnej ale również innej ) bo jak na razie to są 1 do 3- 4 osób które to ciągną .
Poza wszelkimi przepychankami i pomysłami ( opisami co oczywiście nastąpi w swoim czasie ) potrzeba jest zorganizowania i zagospodarowania zbiorników w ryby , rośliny , i inne żyjątka które mogą tam zaistnieć . Nikt z nas nie otrzymuje z tego powodu pieniędzy a raczej wkłada swoje żeby można było pokazać że coś robimy . Poza programem " Forumowa Robota " w Instytucie Biologi " robimy też mega imprezę w postaci konkursu plastycznego na całe województwo podlaskie ( miło by był o trochę wsparcia z waszej strony nie tylko w formie pisemnej ale również innej ) bo jak na razie to są 1 do 3- 4 osób które to ciągną .
- 0
Robert był dzisiaj w Instytucie zobaczyć jak wyglądają zbiorniki kilka dni po zalaniu + przekazać rośliny od wojtka24
.
"Miejscowi" zaproponowali zagospodarowanie jeszcze 2 dużych zbiorników ( już założonych i działających) do przearanżowania na biotopy:
Afryka ( w tym pływają dwa motylowce )
Australia
więc mile widziane pomysły na wystrój i obsadę oraz pomoc w tym zakresie.

"Miejscowi" zaproponowali zagospodarowanie jeszcze 2 dużych zbiorników ( już założonych i działających) do przearanżowania na biotopy:
Afryka ( w tym pływają dwa motylowce )
Australia
więc mile widziane pomysły na wystrój i obsadę oraz pomoc w tym zakresie.
- 0
Mann am Boden
Coś można o ich wymiarach? One by zdeterminowały obsadę...
Tak na szybko:
Antypody- 2-3 gatunki tęczanek (na pewno dałbym neonową, bo ładna i dostępna, bosmani, tak jak obok, a trzecią.... Nie mam natomiast pojęcia co na dół... Jakąś mogundę może, ale tej w Białym to chyba jeszcze nie widziałem...).
Co do Afryki: do motylowców jakieś inne potwory... (trzciniaki, wielkopłetwce,jakiś buszowiec?), albo inaczej: próg wodny i garbacze? Jest tyle możliwości...
Tak na szybko:
Antypody- 2-3 gatunki tęczanek (na pewno dałbym neonową, bo ładna i dostępna, bosmani, tak jak obok, a trzecią.... Nie mam natomiast pojęcia co na dół... Jakąś mogundę może, ale tej w Białym to chyba jeszcze nie widziałem...).
Co do Afryki: do motylowców jakieś inne potwory... (trzciniaki, wielkopłetwce,jakiś buszowiec?), albo inaczej: próg wodny i garbacze? Jest tyle możliwości...
- 0
- Moderator
- Reputacja: 100
- GG: 0