pielęgniczki kakadu
pielęgniczki kakadu
Witak. Mam w akwarium 3 kakadu. Samca i 2 samice. Samiec i jedna samica są bardzo spokojne. Ale jedna zajęła ceramiczny zamek i tylko ona tam siedzi. Co gorsze kto zblizy sie jest atakowany, nawet kilka krotnie wiekszy glonojad. Czy to normalne ze bedzie tak zachowywac czy moze to okres tarła i po tym jej przejdzie?
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 24
- GG: 0
Re: pielęgniczki kakadu
Jesli pilnuje czegos to jak dlugo to moze byc? Po ilu dniach wykluwają sie z jajka? Jesli juz wykluly to same male kiedy pojawia sie na zewnątrz? Boje sie czy mi nie wykonczy calego akwarium...
- 0
- Rezydent
Nie mam doświadczeń z kakadu, ale u mnie parka ramirezek przegania inne ryby mniej więcej 1 dzień przed złożeniem ikry i aż do jej zniknięcia, co jak dotąd najdłużej trwało chyba 3 czy 4 dni. Jednak z tego co zauważyłem, rodzicom stopniowo "nudzi się" pilnowanie, im dłużej mają ikrę, tym mniej przykładają się do odganiania intruzów.
- 0
poka zamek! :) zobaczymy i zaplanujęmy jakie odbicie murów!
- 4
112L - Mała Biała - Tanganika
U mnie przy małych Agach terror trwał z 2 miesiące, więc jak będą małe to się zaczynaj przyzwyczajać!
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
No juz wszystko w porządku wróciło do normy. Wyprowadziły sie z zameczka , nie pilnują , nie atakują nikogo i każde pływa oddzielnie...
- 0
- Rezydent
Zajmował się ktoś hodowlą tych pielęgniczek bardziej "profesjonalnie"?
Ciężko je rozmnożyć? Tak rozmnożyć a nie doprowadzić do tarła.
Czy wymagany jest koniecznie harem 1+2? Słyszałem różne opinie na temat. Nawet takie, że silniejsza samiczka potrafi zagonić słabszą.
Jak długą żyją te rybki?
Ciężko je rozmnożyć? Tak rozmnożyć a nie doprowadzić do tarła.
Czy wymagany jest koniecznie harem 1+2? Słyszałem różne opinie na temat. Nawet takie, że silniejsza samiczka potrafi zagonić słabszą.
Jak długą żyją te rybki?
- 0
Wystarczy para, miałem młode kilkukrotnie - bardzo proste do rozmnożenia, wystarczy kilka kryjówek.
Moje małe z matką z 2012:
Moje małe z matką z 2012:
- 0

thaz jak myślisz gdybym parkę przeniósł do akwarium ok. 20l doszłoby do tarła (chodzi o wielkość)? Nie mam większego zbiornika poza ogólnym 168l. Na chwilę obecną to wszytko teoria bo mam tylko samczyka ale zastanawiam się czy nie spróbować w przyszłości rozmnożyć tych pielęgniczek.
- 0