Seban 450l
Re: Seban 450l
Miałem kiedyś dwa kiryśniki - są tak brzydkie, że ledwo udało mi się je komuś oddać 

- 0

Ciężko za Tobą nadążyć z tymi aranżacjami. Muszę zobaczyć na żywo tą arowane. Te nurzańce gdzieś zamawiałeś czy kupiłeś w Mrągowie? Ciekawe jak będą rosły w tym żwirku.
- 0
Te po lewej dostałem od adams2121, te po prawej kupowałem na giełdzie w Łodzi. To żadna aranżacja. Po prostu likwiduję zbrojniki i nie chce mi się wszystkiego za każdym razem układać, dlatego po każdym odłowie wrzucam wszystko w jedno miejsce. Arowana rośnie jak na drożdżach. Myślałem, że z pół roku będę mógł się nią nacieszyć, ale w takim tempie to ona już do świąt wyrośnie z mojego zbiornika. 

- 0

Widziałem dziś to akwarium i arowanę. Zdjęcia tego nie oddają, zobaczyć to na żywo to jest coś. Sam chyba bym płakał oddając tą rybkę (jak Niemiec sprzedając samochód
).
Oświetlenie za pomocą taśmy LED też ma swój, moim zdaniem pozytywny efekt. Następnym razem jak na uda się spotkać podrzucę Ci kilka rybek dla "towarzystwa".

Oświetlenie za pomocą taśmy LED też ma swój, moim zdaniem pozytywny efekt. Następnym razem jak na uda się spotkać podrzucę Ci kilka rybek dla "towarzystwa".
- 0
Postaram się wstawić kilka nowych fotek po zmianie oświetlenia na led. Jest to na razie połowa planowanego oświetlenia. Dojdzie jeszcze jeden obwód z dwoma modułami i jeden obwód z 17 modułami. Trzy obwody będą zapalały się i gasiły stopniowo co 2 - 3 godziny. Pełne oświetlenie będzie świecić się zaledwie 2h na dobę.
- 0

Mógłbyś napisać coś więcej o tej taśmie LED, którą masz aktualnie zainstalowaną? Dokładnie chodzi mi o barwę i ilość lumenów.
- 0
Nie pamiętam dokładnie i wszystkiego. Kupowałem ją ponad rok temu. Barwa to coś około 4000k (niższej barwy na pewno bym nie kupił) i chyba ma coś koło 15W/m.
- 0

Kilka dzisiejszych fotek L-200
- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie