Pomocy !!!
Re: Odp: Pomocy !!!
http://img.tapatalk.com/d/14/08/07/seqety9e.jpg
Znalazlem kolejnego mieczyka wsumie to sie zaczelo odkad zmienilem karme i kupilem skalary
http://img.tapatalk.com/d/14/08/07/vypetu9y.jpg
Znalazlem kolejnego mieczyka wsumie to sie zaczelo odkad zmienilem karme i kupilem skalary
http://img.tapatalk.com/d/14/08/07/vypetu9y.jpg
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
Re: Pomocy !!!
Zacznę od tyłu:
Pokarm for all jest pokarmem dla nikogo, to żarcie jak żarcie, znam gorsze, spróbuj urozmaicić dietę dodając pokarmy wybarwiające ale też typowo roślinne z dużą zawartością spiruliny ( i tu już jedne i drugie tropicala są godne polecenia).
Ta fotka nie bardzo wiem co prezentuje ▶ rzut z góry, a tu już widoczne zapowiadane przezemnie kłopoty → cyjano i pędzle w natarciu ( za szybko wpuściłeś ryby, baniak rozchwiany),a te białe "kłaki" ?
Kolejna ▶ No tu masz potencjalnych gryzących → kosiarki, ale chyba masz też brzanki ? (nie wymieniałeś ich w obsadzie, ale też nie wiem czy dobrze widzę)
Fotka mieczyka ( z fotek baniaka to jakoś bardziej mi pasi na platki) ▶ Rybsko jest spuchnięte, niestety powodów może być dużo.
Pokarm for all jest pokarmem dla nikogo, to żarcie jak żarcie, znam gorsze, spróbuj urozmaicić dietę dodając pokarmy wybarwiające ale też typowo roślinne z dużą zawartością spiruliny ( i tu już jedne i drugie tropicala są godne polecenia).
Ta fotka nie bardzo wiem co prezentuje ▶ rzut z góry, a tu już widoczne zapowiadane przezemnie kłopoty → cyjano i pędzle w natarciu ( za szybko wpuściłeś ryby, baniak rozchwiany),a te białe "kłaki" ?
Kolejna ▶ No tu masz potencjalnych gryzących → kosiarki, ale chyba masz też brzanki ? (nie wymieniałeś ich w obsadzie, ale też nie wiem czy dobrze widzę)
Fotka mieczyka ( z fotek baniaka to jakoś bardziej mi pasi na platki) ▶ Rybsko jest spuchnięte, niestety powodów może być dużo.
- 0
Mann am Boden
ja z kolei widzę na zdjęciu zapadnięty brzuch - zdj. od góry - ta ryba chyba na straty, reszta ma pozwijane ogony. niestety nie znam przyczyny, lecz wszystkie ryby tym zarażone do odłowienia i kwarantanny, ewidentnie ryby są chore. kwarantanna miesiąc - sól kuchenna niejodowana -w ilościach ok łyżka stołowa na 50L wody z normalnym karmieniem. podmiana raz na 2-3dni i uzupełnienie z dodatkiem soli nieco mniej niż wcześniej - ryby z głównego akwarium, podawaj im wraz z karmieniem odrobinę czosnku sypkiego - przyprawy - będzie działać odkażająco
główne akwarium przekarmiaj ryby - niezjedzony pokarm zostawiaj na ok 5-6 godz i usuwanie z akwa żeby szybciej dojrzało.
główne akwarium przekarmiaj ryby - niezjedzony pokarm zostawiaj na ok 5-6 godz i usuwanie z akwa żeby szybciej dojrzało.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Sytuacja sie naprawila po zmianie pokarmu na pastylki algae zaden mieczyk od tamtej pory nie ucierpial
- 0
- Nowy na forum
- Nowy na forum
- Nowy na forum
Obawiam się, że przy tak wyczerpujących danych nawet wróżbita Maciej miałby problem.
- 0
Mann am Boden
Kolego mlodyk1, musisz podać więcej informacji;
Co to za akwarium w ogóle, jaka filtracja, jak tam podmiany etc, temperatura, pełna obsada?
Co to za akwarium w ogóle, jaka filtracja, jak tam podmiany etc, temperatura, pełna obsada?
- 0

A zwłaszcza jak wyglądała ś.p kosiarka post mortem lub jakieś obserwacje z przed zejścia.
- 0
Mann am Boden
Wróżbita Maciej ma wizję - kosiarce silnik się zatarl.
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz