[1050L] 2 Malawi Maćka
Re: [1050L] 2 Malawi Maćka
Dimidiochromis compressiceps chizumulu - samiec 14cm
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
Lethrinops marginatus red fin - samiec 11cm
Champsochromis spilorhynchus - 10-13cm - układ prawdopodobnie 1+2 (mam taką cichą nadzieję
)
Pzdr.
Champsochromis spilorhynchus - 10-13cm - układ prawdopodobnie 1+2 (mam taką cichą nadzieję

Pzdr.
- 0
Na 99% jest samcem 
Pzdr.

Pzdr.
- 0
Ładne śledzie,wybarwienie bajeczka
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Lethrinops na ostatnim zdjęciu – moim zdaniem, zdjęcie najlepsze z dotychczasowych (ryba na nim najkorzystniej wyszła). Porównując tę fotkę z ostatnim zdjęciem z 24.04.2014 na 13 stronie postu, widać jak różnie może wyglądać. Myślę, że zależy to częściowo od nastroju ryby, jak i od "zabiegów" fotografa. L.marginatus daje autorowi zdjęcia gigantyczne możliwości - jest to Król Pasteli
Na środkowym zdjęciu ....... zaraz, zaraz, czyżby Aulonocara zainteresowała się samicą naszego bohatera?
Drapieżnik na pierwszej fotce fajnie się nastroszył.

Na środkowym zdjęciu ....... zaraz, zaraz, czyżby Aulonocara zainteresowała się samicą naszego bohatera?
Drapieżnik na pierwszej fotce fajnie się nastroszył.
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 3
- GG: 0
Jak już Tomku wcześniej wspominałem - fotografowanie Lethrinops-ów to bardzo ciężka sprawa. Ryba pod każdym innym kątem wygląda zupełnie inaczej, dodatkowo lampa aparatu odbiera rybie bardzo dużo barw a fotografowanie bez lampy można o kant d..y rozbić... Po prostu wyższa szkoła fotografii (możliwe, że za kilka lat opanuję ten temat
).
Na drugim zdjęciu A. baenschi benga stroszy się do tego pana (A. jacobfreibergi) który to znajdował się ciut wyżej
Jedyną rybą w moim zbiorniku która ma tendencję do "pukania wszystkiego co się rusza prócz zegara" jest samiec Dimidiochromis-a. Widocznie 5 panienek mu nie wystarcza
Podsumowując na chwilę obecną pływają u mnie:
Dimidiochromis compressiceps Chizumulu 1+5 (9-14cm)
Champsochromis spilorhynchus 3 (10-13cm)
Copadichromis trewavasae 1+1 (8-9cm)
Lethrinops marginatus 3+4 (7-11cm)
Aristochromis christyi 2 (5-7cm)
Sciaenochromis fryeri 1+3 (7-9cm)
Aulonocara jacobfreibergi 2+0 (8-10cm)
Aulonocara baenschi benga 2+2 (6-9cm)
Niebawem Aulony pójdą w świat razem z freykami a Copadichromis i Lethrinops zostaną jako uzupełnienie razem z drapieżnikami. Wiem wiem
będę je trzymał póki płetwy i łuski będą całe chociaż nie wykluczam też opcji, że się dogadają z resztą obsady
Pod koniec tego tygodnia przyjadą:
4szt. Aristochromis christyi
samiec 10cm + 4 podrostki Nimbochromis fuscotaeniatus
4szt. Tyrannochromis macrostoma
i ponownie chce spróbować z Fossorochromis rostratus (to za jakiś czas)
Już nie zanudzam, jakoś tak mnie wzięło na zwierzenia...
Pzdr.

Na drugim zdjęciu A. baenschi benga stroszy się do tego pana (A. jacobfreibergi) który to znajdował się ciut wyżej
Jedyną rybą w moim zbiorniku która ma tendencję do "pukania wszystkiego co się rusza prócz zegara" jest samiec Dimidiochromis-a. Widocznie 5 panienek mu nie wystarcza

Podsumowując na chwilę obecną pływają u mnie:
Dimidiochromis compressiceps Chizumulu 1+5 (9-14cm)
Champsochromis spilorhynchus 3 (10-13cm)
Copadichromis trewavasae 1+1 (8-9cm)
Lethrinops marginatus 3+4 (7-11cm)
Aristochromis christyi 2 (5-7cm)
Sciaenochromis fryeri 1+3 (7-9cm)
Aulonocara jacobfreibergi 2+0 (8-10cm)
Aulonocara baenschi benga 2+2 (6-9cm)
Niebawem Aulony pójdą w świat razem z freykami a Copadichromis i Lethrinops zostaną jako uzupełnienie razem z drapieżnikami. Wiem wiem

Pod koniec tego tygodnia przyjadą:
4szt. Aristochromis christyi
samiec 10cm + 4 podrostki Nimbochromis fuscotaeniatus
4szt. Tyrannochromis macrostoma
i ponownie chce spróbować z Fossorochromis rostratus (to za jakiś czas)
Już nie zanudzam, jakoś tak mnie wzięło na zwierzenia...
Pzdr.
- 0