podwójny zaciąg
|Strona 1 z 1
podwójny zaciąg
po opisywanych problemach z filtrami poszedłem za głosem serca i skorzystałem z patentu rudy102 i zastosowałem dwa niezależne kubełki - w takim układzie jaki on ma
1 standard ceramika + gąbka
2 wata sery
z moich pierwszych obserwacji
-szybciej zbiera nieczystości
-strumień wody jest chyba trochę większy-nie wiem czy to nie czyszczenie -
- zobaczę po jakim czasie będzie następne czyszczenie
dla mnie jakby najważniejszą zaletą jest to że w razie czego filtr i tak nie stanie - będzie zasysał z drugiego
1 standard ceramika + gąbka
2 wata sery
z moich pierwszych obserwacji
-szybciej zbiera nieczystości
-strumień wody jest chyba trochę większy-nie wiem czy to nie czyszczenie -
- zobaczę po jakim czasie będzie następne czyszczenie
dla mnie jakby najważniejszą zaletą jest to że w razie czego filtr i tak nie stanie - będzie zasysał z drugiego
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Re: podwójny zaciąg
Rozumiem, że chodzi tu o zasys głowicy przez trójnik, przez dwa niezależne "koszyki" na media.
Czystość tak ( wata ),
Przepływ złudzenie,
Czyszczenie b/z chociaż z tą różnicą, że wata szybko się "wysyci" więc serwisowanie poprzez wymianę, ale też dzięki temu możliwość płukania gąbki nie co tydzień a może co 3
Czystość tak ( wata ),
Przepływ złudzenie,
Czyszczenie b/z chociaż z tą różnicą, że wata szybko się "wysyci" więc serwisowanie poprzez wymianę, ale też dzięki temu możliwość płukania gąbki nie co tydzień a może co 3
- 0
Mann am Boden
U mnie takie rozwiązanie wymusza wysokość zbiornika. Jak to zmienię robię jedną kolumnę. Głowica->Matrix->wata->gąbka i zbieram na kubeł.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
- 0
u mnie podobnie gdyby była taka możliwość też byłby to jeden ciąg
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
|Strona 1 z 1