odmulacz w płynie?
|Strona 1 z 1
odmulacz w płynie?
Przeglądając najnowszy MA trafiłem na reklamę specyfiku,
który mieni się działaniem oczyszczającym z osadów z podłoża, likwiduje strefy
beztlenowe i poprawia jakość wody - tzw "odmulacz w płynie".
Czy ktoś miał z tym styczność?
który mieni się działaniem oczyszczającym z osadów z podłoża, likwiduje strefy
beztlenowe i poprawia jakość wody - tzw "odmulacz w płynie".
Czy ktoś miał z tym styczność?
- 0
Re: odmulacz w płynie?
Jeszcze nie czytałem. Czy ma to coś wspólnego z efetywnymi mikroorganizmami (EM)?
- 0
Re: odmulacz w płynie?
Jeżeli już ktoś decydowałby się na odmulanie bez odmulania, ja poleciłbym sprawdzony, "z tradycją" preparat Mikrobe-Lift :
Gravel & Substrate Cleaner tekst z ulotki:
" odmulacz do podłoża w płynie (.....)
Wyczyść podłoże w akwarium bez zbędnego wysiłku oraz ponownego zakładania zbiornika! ".
Z tego co pamiętam jest on dostępny w Gabi, wiem też, że z powodzeniem jest przez nich stosowany i chwalony w serwisowaniu zakładanych przez nich zbiorników. Podobno efekt widoczny "gołym okiem" nawet w wężach filtrów zewnętrznych.
Ten jest oparty "na mikroorganizmach" tyle, że "przebadanych" i "diagnozowanych" pod kątem przydatności w zbiornikach akwariowych.
Gravel & Substrate Cleaner tekst z ulotki:
" odmulacz do podłoża w płynie (.....)
Wyczyść podłoże w akwarium bez zbędnego wysiłku oraz ponownego zakładania zbiornika! ".
Z tego co pamiętam jest on dostępny w Gabi, wiem też, że z powodzeniem jest przez nich stosowany i chwalony w serwisowaniu zakładanych przez nich zbiorników. Podobno efekt widoczny "gołym okiem" nawet w wężach filtrów zewnętrznych.
Ten jest oparty "na mikroorganizmach" tyle, że "przebadanych" i "diagnozowanych" pod kątem przydatności w zbiornikach akwariowych.
- 0
Mann am Boden
|Strona 1 z 1