Polskie rzeki - Alek
Re: Odp: Polskie rzeki - Alek
Sumik karłowaty, mnoży się jak głupi w stawie przy restauracji niedaleko ostrowa wlkp. Jak im wrzucać jakieś jedzenie to woda wrze. Morze pozwolą, podbierakiem coś odłowic do akwarium. A raki takie jak pudełko zapałek lub paczka papierosów są w zalewie miejskim u mnie. Bobry też.
- 0
Re: Polskie rzeki - Alek
Kolejna Troć odeszła do krainy wielkiej wody.
Wróciłem z obiadu od rodziców, patrzę, a na podłodze leży ryba.
Najfajniejsze rybska opuściły moje akwarium. Nauczka na przyszłość-zakryty zbiornik to konieczność przy Trociach. Żal mi tych ryb, świetne były. Kolejne doświadczenie za mną.
Wróciłem z obiadu od rodziców, patrzę, a na podłodze leży ryba.
Najfajniejsze rybska opuściły moje akwarium. Nauczka na przyszłość-zakryty zbiornik to konieczność przy Trociach. Żal mi tych ryb, świetne były. Kolejne doświadczenie za mną.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
fajnie, że rodzimym biotopem się zająłeś, gdyby nie Tanga to pewnie sam bym się pokusił
- 0
Pozdrawiam
Tomek

シクリッド タンガニーカ
Alek, wszyscy umierają z ciekawości co tam u Ciebie
- i najważniejsze - kiedy pokażesz kawałek fotki?
- i najważniejsze - kiedy pokażesz kawałek fotki?

- 0

Piotrek, aparat jak pisałem wcześniej został w Augustowie. Nie mam czym pstryknąć zdjęć.
Ryby dalej bardzo ostrożne, najmniejszy ruch w okolicach akwarium powoduje paniczne ucieczki. Uaktywniają się około godziny 20. Zaczynają śmigać po całym zbiorniku w poszukiwaniu pokarmu. A propos żarełka, zbankrutuje przez te ryby. Jedzą tylko żywy pokarm, mrożonek nie tykają, nie wspominając o suchym. Wierz mi sporo potrafią zjeść. Muszę zastanowić się nad jakąś alternatywą dla wodzienia, ochotki itp.
Ryby dalej bardzo ostrożne, najmniejszy ruch w okolicach akwarium powoduje paniczne ucieczki. Uaktywniają się około godziny 20. Zaczynają śmigać po całym zbiorniku w poszukiwaniu pokarmu. A propos żarełka, zbankrutuje przez te ryby. Jedzą tylko żywy pokarm, mrożonek nie tykają, nie wspominając o suchym. Wierz mi sporo potrafią zjeść. Muszę zastanowić się nad jakąś alternatywą dla wodzienia, ochotki itp.
- 0
Właśnie zakupiłem czerwone robale "nr 2". Zobaczymy wieczorem co będzie się działo.
-- 21 lis 2013, 16:14 --
Najnowsze wieści z frontu.
Ryby wcinają czerwone robale, aż miło.
Problem pokarmowy rozwiązany.
Jutro przetestuję żywe rybki, aby nie zatraciły instynktu drapieżnika
-- 21 lis 2013, 16:14 --
Najnowsze wieści z frontu.
Ryby wcinają czerwone robale, aż miło.
Problem pokarmowy rozwiązany.
Jutro przetestuję żywe rybki, aby nie zatraciły instynktu drapieżnika

- 0
Alek jak wystawisz akwarium na balkon wstawisz pompę z 2500l/h to ci przywiozę pstrągów potokowych, a na powaznie kiedys myślalem nad naszym biotopem , stadko płoci i stadko okonia, na twoim miejscu napowietrzacz bym na balkon eksmitował będziesz miał zimne napowietrzanie i schłodzenie wody za razem bo niestety 25stoni troszke ciężko będzie to ryby które około miesiąca pływają w cieplejszej wodzie a reszta roku jak to w Polsce.
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 0
- GG: 0