Polskie rzeki - Alek
Re: Narybek okonia
może być pinka, to dzika ryby więc będą się bały światła.
a pokarm z toni wodnej.
zaciekawiło mnie że trocie to takie oprychy.
i coraz większa ochotę mam na akwarium z jazgarzami , okoniami, kiełbiami i uklejkami ;D
a pokarm z toni wodnej.
zaciekawiło mnie że trocie to takie oprychy.
i coraz większa ochotę mam na akwarium z jazgarzami , okoniami, kiełbiami i uklejkami ;D
- 0
Chłopaki, ale Was pogięło. Będziecie na zimę wystawiać Wasze akwa na podwórko, na balkon? Przecież biotop naturalny Środkowej Europy wymaga zimnej wody (nie dotyczy sumów - rekordowe okazy łowi się w okolicach zrzutu ciepłych wód z elektrociepłowni.
Objaśnijcie mnie, durnego w tym biotopie
Objaśnijcie mnie, durnego w tym biotopie
- 0
Alex. poczytaj poniżej. Autorem jest mój kolega, ichtiolog nawiasem mówiąc. Jak dla mnie guru w dziedzinie "Polski biotop". Mało jest naszych rodzimych gatunków, których nie miał u siebie. Publikował również w MA.
Zwróć uwagę gdzie można Okonia spotkać.
http://www.kfa.org.pl/articles.php?id=217
Zwróć uwagę gdzie można Okonia spotkać.

http://www.kfa.org.pl/articles.php?id=217
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
Jeszcze jedno.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale w Drozdowie jest zbiornik z polskim biotopem. Nie sądzę by na zimę był wynoszony na zewnątrz.
Jak planowałeś swoje 2000L to niektórzy również uważali, że Ciebie pogięło.
Udało się?
Może mnie również uda się w temacie 'Polski Biotop"
Nie wiem czy zauważyłeś, ale w Drozdowie jest zbiornik z polskim biotopem. Nie sądzę by na zimę był wynoszony na zewnątrz.

Jak planowałeś swoje 2000L to niektórzy również uważali, że Ciebie pogięło.
Udało się?
Może mnie również uda się w temacie 'Polski Biotop"
- 0
Wieści z frontu.
Wszystkie ryby pobierają pokarm. Wrzuciłem wodzienia i artemię i szał w akwarium.
Fajnie wygląda jak stado okoni śmiga po całym zbiorniku. Ryby nieco mniej płochliwe. Myślę, że w ciągu tygodnia powinny przyzwyczaić się do ruchu w pobliżu akwarium. Jest dobrze.
Wszystkie ryby pobierają pokarm. Wrzuciłem wodzienia i artemię i szał w akwarium.
Fajnie wygląda jak stado okoni śmiga po całym zbiorniku. Ryby nieco mniej płochliwe. Myślę, że w ciągu tygodnia powinny przyzwyczaić się do ruchu w pobliżu akwarium. Jest dobrze.

- 0
thaz pisze:Daj video daj daj!
Niestety kamerę zostawiłem u rodziny w Augustowie. Telefonem wyjdzie lipa(za słabe światło).
- 0
Alek nie wstawiaj filmiku, Twoje okonie jak wszystkie inne pokarm pobierają tylko z ręki 

- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0