płytki projekt - tereny zalewowe
Re: płytki projekt - tereny zalewowe
Rany, zmierzyłem, kraby wybrały się dzisiaj na wycieczkę przez 3 mm szczelinę, dwa przechwyciłem jeszcze na szybie nakrywowej, ale trzy łapałem po dywanie

- 0
Mann am Boden
Wszystkie na raz zrobiły sobie wycieczkę? Przyznaj się co pichciłeś, może jakiś zapach je wyciągnął?
- 0

Nie no dwa nie ruszyły dupy od anubiasa,
jedynie co mogło je ściągać to smród petów,
nie mam ochoty, nie chce mi się i nie gotuję w "gołębniku".
jedynie co mogło je ściągać to smród petów,
nie mam ochoty, nie chce mi się i nie gotuję w "gołębniku".
- 0
Mann am Boden
Jednakże coś je wyciagnelo na przechadzke - ciekawe co , może wieczorek taneczny w okolicy 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
sesyjka
- 6
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
- Bywalec
- Reputacja: 65
- GG: 0
akurat tych stworów nie trzeba specjalnie do tego zachęcać
- 0
Mann am Boden
Świat brzydala
, fajne te twoje stworki

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Jestem na siebie częściowo zły, bo znowu wsadziłem łapy do "jamnika" ( to przez te święta
), i mam już całą kolekcję wyeksmitowanych elementów wystroju ( chyba później zrobię fotkę bo sam nie wiem gdzie się to tam mieściło ), teraz wygląda to tak : w odcinkach wygląda to tak :
I na koniec zwierzaki

I na koniec zwierzaki
- 3
Mann am Boden
Scenariusz dna z minimalnie podtopioną plażą dostarcza możliwość obserwacji paskód "brodzących", ale też przez to mam całe szyby obsyfione ziarenkami piasku, ten wybieg chyba się im podoba bo często na niego wyłażą, przy okazji próbowałem zrobić im zdjęcia na których widać różnice , ale " z obrazka" widać to tak sobie. Większy osobnik ( samiec ? ) jakieś 14 cm jest też masywniejszy i ma więcej opalizujących plamek na ciele, mniejsza jest o jakieś 2 cm krótsza i mniej "napakowana", ale największa różnica to kształt pyska u tej mniejszej domyka się i jest spokojnie zaokrąglona, o potencjalnego samca jakby miał nałożoną jeszcze maskę - wygląda groźniej.
Bardzo ciężko zrobić im zdjęcie "w parach" bo mniejsza czuje wyraźny respekt przed dominatorem, często jak się zbliża przeskakuje nad nim, rzadko przebywają w pobliżu siebie
Jak wyłażą "na ląd" często, ale nie zawsze napełniają wodą policzki, jak nie chomikują to jakby się namaczają okręcając się w płytkiej wodzie
Różnią się im też oczy "zbir" ma brązowe, "lalunia" niebieskie
a na koniec - co już wypadło z aranżu :
Bardzo ciężko zrobić im zdjęcie "w parach" bo mniejsza czuje wyraźny respekt przed dominatorem, często jak się zbliża przeskakuje nad nim, rzadko przebywają w pobliżu siebie
Jak wyłażą "na ląd" często, ale nie zawsze napełniają wodą policzki, jak nie chomikują to jakby się namaczają okręcając się w płytkiej wodzie
Różnią się im też oczy "zbir" ma brązowe, "lalunia" niebieskie
a na koniec - co już wypadło z aranżu :
- 1
Mann am Boden