płytki projekt - tereny zalewowe
Re: płytki projekt - tereny zalewowe
Z życia "płyciaka".
Dziwny jest to zbiornik i nie chodzi tu o fakt "półki filtracyjnej", poziomu wody, samej wielkości baniaka i obiektywnie brzydoty jego aranżu.
Mam ryby, które słabo pływają i więcej czasu spędzają nad wodą, żaby które pływają chyba jeszcze gorzej i prócz pyska nic więcej nie wychylające ponad taflę i jedyne "normalne" ryby z założenia górnych partii które najlepiej czują się przy dnie.
Płazy mają się totalnie w
, "terytorialne" poskoczki "lgną" do siebie, proporczykowce raczej w kiepskim układzie 4+3 trą się rotacyjnie - samica - 1 samiec, drugi samiec, samiec - 1 samica, druga samica, samiec-samica x 2 (stale 2 młode samce i samica poza zabawą).
Jedno wspólne dla wszystkich - chętne żerowanie , dwupręgie jak ryby, żaby jak hieny, poskoczki jak koparki by potem z pełną gębą często wyleźć nad wodę i popruszyć żwirem z wysokości po głowach pozostałych mieszkańców.
Dziwny jest to zbiornik i nie chodzi tu o fakt "półki filtracyjnej", poziomu wody, samej wielkości baniaka i obiektywnie brzydoty jego aranżu.
Mam ryby, które słabo pływają i więcej czasu spędzają nad wodą, żaby które pływają chyba jeszcze gorzej i prócz pyska nic więcej nie wychylające ponad taflę i jedyne "normalne" ryby z założenia górnych partii które najlepiej czują się przy dnie.
Płazy mają się totalnie w

Jedno wspólne dla wszystkich - chętne żerowanie , dwupręgie jak ryby, żaby jak hieny, poskoczki jak koparki by potem z pełną gębą często wyleźć nad wodę i popruszyć żwirem z wysokości po głowach pozostałych mieszkańców.
- 0
Mann am Boden
Obiektywnie rzecz biorąc - kupa rzeczy dzieje się w takim zbiorniczku
A zrzucanie żwiru na głowy innym współlokatorom - jakby z minionej epoki

A zrzucanie żwiru na głowy innym współlokatorom - jakby z minionej epoki

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Foteczka kolejnego "pięknisia" :
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
Zapewne trochę zdziwię, może niektórych rozczaruję, ale płyciak wkrótce przestanie istnieć i stanie się długim płyciakiem, postanowiłem bowiem spłycić i tak niskiego jamnika, zyskam na długości przy podobnej wysokości słupa wody więc i tak będzie więcej wody, zrobiłem już nawet suche przymiarki , zanim zaleję muszę się zdecydować jak to filtrować równolegle rozwiązując temat jak to oświetlić, zdecydowanie i to światełko podepnę pod TC-420, tak by świecił w tych samych cyklach co "flagowiec".
Jak zawsze na początek niewyraźne fotki z pierwszą próbą aranżu
:
Jak zawsze na początek niewyraźne fotki z pierwszą próbą aranżu

- 0
Mann am Boden
nowy rozmiar to - moja wyobraźnia nie działa już
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Nadal na sucho, ale ze światłem ( zrezygnowałem z zielonego )
- 0
Mann am Boden
No ładnie jest a coś mówiłeś, że korzeń "tulipan" nie wchodzi.
- 0

Spoko w sztucznościach wszystko zmieniło wygląd
- 0
Mann am Boden
Skąd wy bierzecie korzenie takich rozmiarów :0
- 0
112L - Mała Biała - Tanganika