Kirysek Sterby [Corydoras Sterbai]
Re: Kirysek Sterby [Corydoras Sterbai]
Coś te moje rybki nie chcą się wytrzeć. Z pokarmu najbardziej im smakuje rurecznik i wazonkowiec. Tak wyglądają w dniu dzisiejszym. Może są jeszcze młode.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Uderzaj do Daniela ( Ogryzka) - on je rozmnożył .
choć poda ci parametry wody przy których do tego doszło .
będzie prościej

będzie prościej

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Już do niego napisałem - czekam na wskazówki.adams2121 pisze:Uderzaj do Daniela ( Ogryzka) - on je rozmnożył .
będzie prościej![]()
Odczekam trochę, podkarmię rybki i będę próbował dalej

- 0
Misiak pisze:
Na moje oko te ryby są młodziutkie jeszcze.
Dokładnie tak. Dojrzały kirys sterby ma złote płetwy brzuszne i lekko żółty brzuszek. Chyba, że jest to kwestia zdjęcia i nie widać dobrze rzeczywistego koloru?
- 0
Dzięki Waszym radom skontaktowałem się z kolegą ogryzeek. Po rozmowie z nim doszedłem do wniosku, że rybki są jednak za młode (jak już sugerowano). Sprawa wygląda następująco: kiryski przeniosę do akwarium ogólnego, dokupię jeszcze 5 sztuk tak żeby mieć 10 osobników. Za pół roku zobaczę jak się zachowują po podmianie wody i wtedy spróbuje je rozmnożyć. Zbyt optymistycznie podszedłem do sprawy. Muszę najpierw dochować się wyrośniętych rybek.
Teraz zostaje kwestia co zrobić z małym akwarium. Szkoda żeby stało puste i się "kurzyło"
Teraz zostaje kwestia co zrobić z małym akwarium. Szkoda żeby stało puste i się "kurzyło"

- 0
Niech pyrka - będziesz miał gotowe i dojrzałe za pół roku 

- 0
Zawsze można postawić małe akwarium w łazience i zrobić chociażby aranżację roślinną z krewetkami. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Akwarium będzie stało w tym samym miejscu. Ale planuję do niego wpuścić razborę galaxy
Jak kiryski podrosną załatwię im inne akwarium, gdzieś się znajdzie miejsce muszę tylko żonę powoli do tego przygotowywać.

Jak kiryski podrosną załatwię im inne akwarium, gdzieś się znajdzie miejsce muszę tylko żonę powoli do tego przygotowywać.
- 0
Pamiętasz Tomek jak ci mowielm .
żona ma trafić już na gotowe - wtedy raczej nie wyrzuci .
szkła ani ciebie
żona ma trafić już na gotowe - wtedy raczej nie wyrzuci .
szkła ani ciebie

- 2