ryby pierwsza klasa
Re: ryby pierwsza klasa
Jestem pod wrażeniem! Niezły fishhouse
trochę jak u Biety, co pomieszczenie to inne akwarium
Facet nie żałuje żarcia, szczególnie w przypadku ostatniego zbiornika z altumami. Ciekawi mnie tylko jak myje szyby, akwaria stały stosunkowo wysoko, bez drabiny nie da rady 

- 0
myje pewnie sporadycznie, ja w swoim to raz na kilka miesięcy czyszczę, jak dobrze prowadzone o dojrzałe akwa problem osadu na szybie nie istnieje em. jest znikomy
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Ja niestety co dwa tygodnie max muszę przetrzeć szyby. Nie jest teko dużo, ale jednak. Myślisz, że może być to przyczyna mało wydajnej filtracji, przekarmienia?
- 0
W 756 l szybę przcieram jak spada widoczność.
W 300 l nie pamiętam kiedy.
W 300 l nie pamiętam kiedy.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
W 300. L rośliny wychodzą z akwarium.
Karmie tylko robakami żywymi, woda kryształ, glonów brak, od czasu nadmiaru roślin + nieduże (w/l) oświetlenie + duży filtr biologiczny +NIEWIELE oświetlenia naturalnego. Brak pokarmów sztucznych.
W 756 - dużo ryb, oświetlenie złe. Obfite karmienie. Karmienie przede wszystkim pokarmy firmowe, granulaty, płatki, pokarmy och i ach,
I tu leży Przyczyna, moim zdaniem. Choć nie jednoznaczna.
Zła równowaga - oswietlenie/rosliny/woda/ryby.
Nadmiar pierwiastków chemicznych, niewykorzystanych przez rośliny. Złe oświetlenie i wysyp glonów.
Karmie tylko robakami żywymi, woda kryształ, glonów brak, od czasu nadmiaru roślin + nieduże (w/l) oświetlenie + duży filtr biologiczny +NIEWIELE oświetlenia naturalnego. Brak pokarmów sztucznych.
W 756 - dużo ryb, oświetlenie złe. Obfite karmienie. Karmienie przede wszystkim pokarmy firmowe, granulaty, płatki, pokarmy och i ach,
I tu leży Przyczyna, moim zdaniem. Choć nie jednoznaczna.
Zła równowaga - oswietlenie/rosliny/woda/ryby.
Nadmiar pierwiastków chemicznych, niewykorzystanych przez rośliny. Złe oświetlenie i wysyp glonów.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie