2000l
Re: Odp: 2000l
Mexko a gdzie kropki, przecinki ? Wypowiedź wygląda jak jakaś rozsypywanka do ułożenia. Poza tym czytaj ze zrozumieniem... To ma być woda deszczowa!! I nie z centrum miasta...
Widziałem dziś na żywo basenik
Robi wrażenie piorunujace. Zapomnialem tylko zapytać co będzie oswietlalo wnętrze? Nie sądzę, że ten halogen (raz, że nie doswietli, dwa daje po oczach, trzy strasznie grzeje) 
Wysłane z mojego HTC Vision
Edit <miewan> : Willi jak już zwracasz komuś uwagę, to w tym samym poście Sam pisz z polskimi znakami.

Widziałem dziś na żywo basenik

Wysłane z mojego HTC Vision
Edit <miewan> : Willi jak już zwracasz komuś uwagę, to w tym samym poście Sam pisz z polskimi znakami.

- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Re: 2000l
Czy woda ze studni np. głębinowej nie była by dobra na zmieszanie z deszczówka
Byłaby zajebi...a. Wiosną tego roku zamówiłem ekipę do wywiercenia głębinówki, akurat kasy trochę kapnęło. Mam na działce studnię kopaną, z kręgów, o głębokości 8,5 m. Przyjechało kilku - ojciec i dwóch synów, wszyscy ok. 190 cm wzrostu i wagi równie słusznej. Zajrzeli do studni, stwierdzili - jakieś 10 m i będzie woda. 10 m x 150 zł/m - do przyjęcia. Kręcili ręcznie trzy dni - inaczej się nie dało. Dwóch osiłków kręciło a trzeci, najcięższy siedział na wiertle. Glina, glina i jeszcze raz glina. Zeszli poniżej tafli wody w okolicznych stawach i nic. Po czternastu metrach poddali się. Następnego dnia przyjechał znajomy geolog i stwierdził, że jeszcze 16 m i wody miałbym pod dostatkiem. Facet ma wiertnicę mechaniczną, cała instalacja kosztowałaby ok. 10 000 zł. Szybko policzyłem, że przy obecnych cenach wody w Supraślu inwestycja zwróciłaby się po 26 latach. Mogę tego nie dożyć. Zostałem przy ręcznym targaniu wiadrami deszczówki

Zapomnialem tylko zapytać co będzie oswietlalo wnętrze?
Ledy oczywiście z soczewkami

- 0
U mnie pada cały tydzień. A jak tam w supraślu? Przybyło wody w zbiorniku? Czy przerwa do długiego weekendu?
- 0
Z góry przepraszam ... może ktoś wie jakie są największe prywatne akwaria w polsce?
- 0
Alex wstawiaj fotki.
Deszczu pod dostatkiem, także wody już chyba nazbierałeś na kilka takich zbiorników.
Deszczu pod dostatkiem, także wody już chyba nazbierałeś na kilka takich zbiorników.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
Kicha, wlałem wszystko do 2 000, a tymczasem z trzech pozostałych odparowało. Dzisiaj uzupełniliśmy braki. Deszczu tyle, co kot napłakał. Podobno jutro ma normalnie popadać. Czekam niecierpliwie.
- 0
Jedyna słuszna strona pogodowa ze sprawdzalnością 100% (lokalnie) z tym, że lukajcie tylko i wyłącznie prognozę na najbliższe 48h. Dalsza to już loteria 
http://www.meteo.pl/

http://www.meteo.pl/
- 0