2000l
Re: 2000l
Wyglada na to, że wszystko idzie w jak najlepszym kierunku 

- 0
Mów co myślisz, ale myśl co mówisz ...
Napisz Alex czym łączysz korzenie?
Na jednej z fotek jest zestaw do łączenia korzeni. Miałem zamiar skręcać je wkrętami do drewna, ale odpuściłem ten pomysł. Po prostu układałem jeden na drugim w taki sposób, by się wzajemnie klinowały. Ostatnia warstwa zaparta jest o górną poprzeczkę. Na samym dole są korzenie, które nie zatonęły (to te bardzo jesne i czarne). Przyciśnięte są korzeniami jabłoni, które toną jak kamienie

- 0
Pomysł był taki, by najpierw nawiercić otwór o średnicy łba wkrętu, potem cieniutki do wprowadzenia go, następnie wkręcenie i zadeklowanie silikonem, żeby wyglądało jak sęk 

- 0
Ja jak zwykle wiecznie niezadowolony
Alex, ułożenie korzeni to kwestia gustu, mam jedno ale......... tak ułożone zabierają bardzo wiele przestrzeni do pływania. Altum to nie Neon, pomiędzy gałązki nie wciśnie się. Oczywiście pozostała wolna strefa przy szybie czołowej. Jak wiesz jestem wielkim zwolennikiem wszelakiego drewna w zbiorniku. Niemniej jednak pokombinowałbym by rybom zapewnić jednak możliwość pływania po całym zbiorniku. Możliwe, że wrażenie "ciasnoty korzennej" występuje tylko na zdjęciach.
Za całość jak mawia młodzież "pełen szacun"

Alex, ułożenie korzeni to kwestia gustu, mam jedno ale......... tak ułożone zabierają bardzo wiele przestrzeni do pływania. Altum to nie Neon, pomiędzy gałązki nie wciśnie się. Oczywiście pozostała wolna strefa przy szybie czołowej. Jak wiesz jestem wielkim zwolennikiem wszelakiego drewna w zbiorniku. Niemniej jednak pokombinowałbym by rybom zapewnić jednak możliwość pływania po całym zbiorniku. Możliwe, że wrażenie "ciasnoty korzennej" występuje tylko na zdjęciach.
Za całość jak mawia młodzież "pełen szacun"

- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
Za to samo opieprzyła mnie wczoraj moja żona - brak głębi. Baniak ma 83 cm głębokości. Ok. 40 zajmują korzenie. Na YT widziałem kiedyś filmik, w jakiej plątaninie korzeni żyją altumy. Próbuję to odtworzyć
- 0
alexb47 pisze:Chętnie, nie jestem alfą i omegą. Kto chciałby pomóc?
Będzie na kogo zwalić.

Wsiadać w auto?
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.