513 l - nowy filtr hydroponiczny
Re: 513 l - nowy filtr hydroponiczny
Mam w planach taki nad 112l z ledami tylko obawiam się czy Ledy zamontowane na 15 cm od tylnej szyby doświetlą przód
... wiosna
... wiosna
- 0
To super.
A możesz podać namiary na konkretne Ledy. Testy zwykłej taśmy smd są obiecujące. Tylko martwię się ich żywnością.
Z jakiej grubości tworzywa zrobić filtr?
... wiosna
A możesz podać namiary na konkretne Ledy. Testy zwykłej taśmy smd są obiecujące. Tylko martwię się ich żywnością.
Z jakiej grubości tworzywa zrobić filtr?
... wiosna
- 0
W swoich filtrach używam spienionego PVC gr. 10 mm z odpowiednio ukształtowanymi wzmocnieniami.
Jeśli chodzi o LEDy, od początku używam amarykańskich ledów mocy firmy Cree, montowanych przez firmę Maritex z Gdyni na płytkach, w różnych kombinacjach. Wejdź na ich stronę i wybierz coś dla siebie. Jeżeli już opanujesz tę wiedzę i na coś się zdecydujsz daj znać, podam Ci tel. do konsultanta. Moje moduły oświetleniowe zostały zrobione specjalnie na moje zamówienie.
Jeśli chodzi o LEDy, od początku używam amarykańskich ledów mocy firmy Cree, montowanych przez firmę Maritex z Gdyni na płytkach, w różnych kombinacjach. Wejdź na ich stronę i wybierz coś dla siebie. Jeżeli już opanujesz tę wiedzę i na coś się zdecydujsz daj znać, podam Ci tel. do konsultanta. Moje moduły oświetleniowe zostały zrobione specjalnie na moje zamówienie.
- 0
Właśnie od nich chciałem kupić bo mają gotowe białe 6500k 3 szt w module wodoszczelny ip67. Tylko te akurat nie są cree. A ja chcę aby doswietlacz. Mam świetlówkę i chce ograniczyć jej użycie. Np id 12 do 16 a tak id rana 9 do 21 Ledy.
... wiosna
... wiosna
- 0
Jak dla mnie - rewelacja, wygląda schludnie, zgrabnie i 'czysto'. Az chce się znowu akwarium założyć:)
pozdrawiam
pozdrawiam
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Zakładaj Lechu, zakładaj. Zrobię Ci filterek po kosztach po starej znajomości 

- 0
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
Jeszcze nie podłączone. Wczoraj dopiero odebrałem profile do ledów po zeszlifowaniu zbędnych wypustek. Jutro pewnie będę to wszystko kleił, a potem pozostanie czekać na specjalistę od lutowania ledów Cree - Rafała
- 0