Filtry diversa
Re: Filtry diversa
Jak masz możliwość to podłączyć do niego niewielką kostkę napowietrzająca. Ruch natlenionej wody podtrzyma życie bakterii w podłożu.
- 0

Może zainteresuj się filtrem napędzanym powietrzem... zajmie on miejsce (i to sporo) ale krewcie będą z tego zadowolone bo będą żerować na gąbce...
e-jet ma dobre opinie a jak masz napowietrzanie to grosze będzie Cię to kosztować...
http://sklep.wodna-kraina.pl/p/32/1858/ ... racja.html
Ale pewnie dadzą Ci nowego Diversa lub wymienia przyssawki...
e-jet ma dobre opinie a jak masz napowietrzanie to grosze będzie Cię to kosztować...
http://sklep.wodna-kraina.pl/p/32/1858/ ... racja.html
Ale pewnie dadzą Ci nowego Diversa lub wymienia przyssawki...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Witek pisze:jak masz napowietrzanie to grosze będzie Cię to kosztować...
Mam napowietrzacz, ale jest to już bardzo stara sztuka i pracuje jak odkurzacz - ze 3 razy głośniej niż ta diversa kiedy obijała się o szybkę, więc niestety nie mogę go używać.
Witek pisze:Ale pewnie dadzą Ci nowego Diversa lub wymienia przyssawki...
Jeżeli rozwiąże to problem odpadania filtra od szyby, mi to pasuje, ale jak nadal będzie odpadał, to znowu go zareklamuję.
- 0
Reklamacja zakończyła się powodzeniem, okazało się że chyba cała seria była wadliwa, bo nie byłem jedynym reklamującym diversę w tym sklepie. Wymieniłem na pata mini, ale teraz doszedłem do wniosku, że on brzęczy tak samo głośno jak nie głośniej nawet niż claro 200... Czy jest to taka cecha każdego pata mini czy prześladuje mnie jakiś wielki pech do filtrów?
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
- 0
Odpowietrzyłem go dokładnie jeszcze raz i jest trochę lepiej, chociaż z bezszelestnym fanem-1 nie ma co porównywać
Przy okazji zauważyłem, że po włożeniu i włączeniu filtra woda zamiast stać się czystsza, znacznie zmętniała, to normalne?

Przy okazji zauważyłem, że po włożeniu i włączeniu filtra woda zamiast stać się czystsza, znacznie zmętniała, to normalne?
- 0
Ustawiłem najmniejszy przepływ jaki się da i skierowałem prąd wody na środek akwarium, żeby wytracał się trochę w toni. Może przez noc się wyklaruje 

- 0
Mam pata mini w krewetkarium i jest nieslyszalny .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
U mnie już jest lepiej niż wczoraj, ale nadal trochę brzęczy 

- 0