fluval fx 6
Re: fluval fx 6
woytek pisze:w małym niszach na media tylko ceramika tak do 3/4 wysokościBieta pisze:W takim razie, co dać zamiast tych oryginalnych gąbek brązowych z fluvala fx 6?
Tak Wojciechu, jest ceramika w dolnych dwóch koszach, tak 3/4. A w górnym koszu jest ta gęsta gąbka- to co dać zamiast niej?
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
po co? gdy to typowy bardzo wydajny mechanik,perfiltr szybko się zaklei. Problemjurkin pisze:I prefiltr na zasysie

Bieta sama ceramika,boczne gąbki wystarczą.
- 1
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Dokładnie na 3 kosze ceramika, co się chce , orginalne gąbki i kilka miesięcy z głowy .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Dzięki Adams2121 i Woytek. Na Was zawsze mogę liczyć.
- 0
Dzięki Panowie za pomoc i dobre rady.
Wywaliłam te gęste gąbki okrągłe i dałam samą ceramikę. Ceramika jest w trzech koszach. Filtr był w miarę czysty, nie płukałam nic a nic, tylko zlałam starą wodę bardziej dla wygodnictwa, niż potrzeby. Tak zwyczajnie lżej jest dźwigać pusty kubeł do łazienki z powrotem niż z dojrzała wodą. A jak już zlałam tą wodę, to postanowiłam sam kubeł przepłukać prysznicem. O dziwo nic tam w nim nie było, co by mogło zapchać go. Podłączyłam do akwarium, ciekawa co z tego wyniknie. I o dziwo Panie Dziejku w akwarium zrobiła się prawie pralka.
Taką moc ma ten filtr. Teraz jestem szczęśliwa mogę spać i pracować już spokojnie. 
Wywaliłam te gęste gąbki okrągłe i dałam samą ceramikę. Ceramika jest w trzech koszach. Filtr był w miarę czysty, nie płukałam nic a nic, tylko zlałam starą wodę bardziej dla wygodnictwa, niż potrzeby. Tak zwyczajnie lżej jest dźwigać pusty kubeł do łazienki z powrotem niż z dojrzała wodą. A jak już zlałam tą wodę, to postanowiłam sam kubeł przepłukać prysznicem. O dziwo nic tam w nim nie było, co by mogło zapchać go. Podłączyłam do akwarium, ciekawa co z tego wyniknie. I o dziwo Panie Dziejku w akwarium zrobiła się prawie pralka.

- 0