System Filtracyjny
Re: System Filtracyjny
Na samej górze póki co nic nie stoi.
Druga półka od góry są dwa akwaria 35x40x35h.
Na trzeciej akwarium 72l, docelowo 70x40x40h.
Czwarta nic a się zmieści dosyć spore akwarium 70x45x50h ok 158l (Jak kątownik 2cm wytrzyma ciężar)
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Druga półka od góry są dwa akwaria 35x40x35h.
Na trzeciej akwarium 72l, docelowo 70x40x40h.
Czwarta nic a się zmieści dosyć spore akwarium 70x45x50h ok 158l (Jak kątownik 2cm wytrzyma ciężar)

Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 9
- GG: 0
Zasadnicze pytanie co ma być żywym wypełnieniem baniaczków.
Jeżeli, ma być to zintegrowany system "na wszystkie" to, strawestujmy nieco słowa Michała ( sorki Misiak za ingerencję w słowa
) :
Tyle, że to rozwiązanie sprawdzi się raczej jedynie w zbiornikach z krewetkami, higienicznych akwariach odchowowych lub "chwast only", tyle, że generalnie Michał podał już wadę (hałas) plusem jest, że zbiorniki nie są w jednym obiegu wody, bo ( i będzie to dotyczyło każdego systemu zintegrowanego -> jeżeli zdarzy się tak, że napykasz sobie biedy w jednym baniaku, rozpełznie Ci się to na pozostałe.
Więc np. ja sam decydowałbym się na indywidualne filtracje każdego z osobna
Jeżeli, ma być to zintegrowany system "na wszystkie" to, strawestujmy nieco słowa Michała ( sorki Misiak za ingerencję w słowa

Misiak pisze:Mi tylko przychodzi do głowy pompa powietrza w filterkami gąbkowymi, ale np dla mnie odpada bo hałasuje to to i sama pompa i bąble w filtrze/wodzie., ew. hamburgi w każde akwa.
Tyle, że to rozwiązanie sprawdzi się raczej jedynie w zbiornikach z krewetkami, higienicznych akwariach odchowowych lub "chwast only", tyle, że generalnie Michał podał już wadę (hałas) plusem jest, że zbiorniki nie są w jednym obiegu wody, bo ( i będzie to dotyczyło każdego systemu zintegrowanego -> jeżeli zdarzy się tak, że napykasz sobie biedy w jednym baniaku, rozpełznie Ci się to na pozostałe.
Więc np. ja sam decydowałbym się na indywidualne filtracje każdego z osobna
- 0
Mann am Boden
Patrzę wszyscy jednak na oddzielne systemy stawiają więc przy takich pozostane ,znalazłem coś takiego na YT i mam pytanie czy to ma sens jako filtr ( to chyba kotnik czy coś w tym stylu )?
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 9
- GG: 0
Takie rozwiązania na napowietrzaczach ludzie robią w fishroomach, z tego co kojarzę ktoś na cichlidae.pl na strychu ma zasilanie wszystkich baniaczków brzęczykiem, tylko takim większym 

- 0