Jest taka akcja że ........ oddam akwarium / szafka / belka
Jest taka akcja że ........ oddam akwarium / szafka / belka
witam , kolegów i koleżanki w związku z tym iż zlikwidowałem akwarium postanowiłem je sprzedać .Ponieważ na portalu Tablica pl. było tak duże zainteresowanie i klienci bili się o nie nie wiedziałem komu ostatecznie je przekazać żeby go nie zmarnował .Zrezygnowałem z zamiaru sprzedaży i postanowiłem :
Oddam akwarium na rzecz przedszkola , szkoły lub podobnej instytucji publicznej w celu propagowania akwarystyki wśród dzieci i młodzieży .Z mojej strony oferuję zaraz opisze co , ale chciałbym żeby zaangażowała się w to cała społeczność forum.Nie wykluczam umieszczenia też tego ogłoszenia na forum konkurencyjnym jeśli nie będzie konkretnego odzewu.
z mojej strony proponuję :
- akwarium 146 L robione na zamówienie 50x45x65h nie wspomnę ile kosztowało ( mam i pomogę z narożnikami żeby nie było widać odcięcia wody która odparowuje )
- belka oświetleniowa własnej roboty ze spienionego pcv ( bez świetlówek ) z odbłyśnikiem w środku wykonana przez firmę i współpracy kolegi Woytka oraz firmy GORT ( widoczna na zdjęciach jak akwarium było założone ostatnio biała pasują tam świetlówki do 50 cm długości czyli t8 - 18 w lub świetlówki juwela t5 -24 w jest tam miejsca na 6 szt .) tez nie wspomnę o kosztach
- szafka pod wymiar ( wygląda jak kuchenna dlatego że akwarium stało w kuchni i było dopasowane do jej wystroju na wykonane w środku wycięcia oraz elektrykę jak również przewody na filtr zewnętrzny oraz zamontowaną listwę elektryczną , po małych poprawkach na pewno można ją zrobić bardziej reprezentacyjną )
Akwarium jest dość nietypowe ale nie można w nim zaszczepić życie i fajnie by było żeby wszyscy się w to zaangażowali udostępniając ze swojej strony resztę wyposażenia oraz pomysły na aranżacje pod banderą naszego forum .
Oddam akwarium na rzecz przedszkola , szkoły lub podobnej instytucji publicznej w celu propagowania akwarystyki wśród dzieci i młodzieży .Z mojej strony oferuję zaraz opisze co , ale chciałbym żeby zaangażowała się w to cała społeczność forum.Nie wykluczam umieszczenia też tego ogłoszenia na forum konkurencyjnym jeśli nie będzie konkretnego odzewu.
z mojej strony proponuję :
- akwarium 146 L robione na zamówienie 50x45x65h nie wspomnę ile kosztowało ( mam i pomogę z narożnikami żeby nie było widać odcięcia wody która odparowuje )
- belka oświetleniowa własnej roboty ze spienionego pcv ( bez świetlówek ) z odbłyśnikiem w środku wykonana przez firmę i współpracy kolegi Woytka oraz firmy GORT ( widoczna na zdjęciach jak akwarium było założone ostatnio biała pasują tam świetlówki do 50 cm długości czyli t8 - 18 w lub świetlówki juwela t5 -24 w jest tam miejsca na 6 szt .) tez nie wspomnę o kosztach
- szafka pod wymiar ( wygląda jak kuchenna dlatego że akwarium stało w kuchni i było dopasowane do jej wystroju na wykonane w środku wycięcia oraz elektrykę jak również przewody na filtr zewnętrzny oraz zamontowaną listwę elektryczną , po małych poprawkach na pewno można ją zrobić bardziej reprezentacyjną )
Akwarium jest dość nietypowe ale nie można w nim zaszczepić życie i fajnie by było żeby wszyscy się w to zaangażowali udostępniając ze swojej strony resztę wyposażenia oraz pomysły na aranżacje pod banderą naszego forum .
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Re: Jest taka akcja że ........ oddam akwarium / szafka / be
Ostatnio założyłem akwarium w jednej z sal w przedszkolu przy ul. Niskiej. Generalnie baniaczek spodobał się nie tylko dzieciom ale też starszyźnie. Zaproponuję osobom decyzyjnym, możliwość założenia takiego szkiełka (np. na korytarzu, gdzie wszystkie dzieci mają możliwość obserwacji) w ramach akcji z naszego forum. Jeżeli decyzja będzie pozytywna jestem w stanie również dorzucić od siebie parę sprzętów. Dam znać do piątku.
Ps. Z góry wiem, że przedszkola są raczej chętne na takie akcje, jednak nie koniecznie osoby które będą miały się tym później zajmować.
Ps. Z góry wiem, że przedszkola są raczej chętne na takie akcje, jednak nie koniecznie osoby które będą miały się tym później zajmować.
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 15
Jakby było coś trzeba pomóc, uderzajcie jak w dym.
- 0
Ja ze swojej strony mogę dać na ten szczytny cel krewetki Red Cherry jeśli będą się nadawać do obsady.
- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Re: Odp: Jest taka akcja że ........ oddam akwarium / szafka
Mi niestety nie udało sie dziś porozmawiać z Panią Dyrektor mojej pracy. Kiedy miałem wolną chwilę to już nie było glownej ani zastępcy. Kolejna próba w piątek.
Zapomnialem podać jaki to zaklad pracy... Dom Pomocy Spolecznej.
Nie mowie tak ani nie, ze sie uda uzyskać zgodę, lecz będę próbował.
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
Zapomnialem podać jaki to zaklad pracy... Dom Pomocy Spolecznej.
Nie mowie tak ani nie, ze sie uda uzyskać zgodę, lecz będę próbował.
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Mogę dorzucić nieużywany Biotopol JBL,a -100ml.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
No niestety, Starszyzna się nie zgodziła na akwarium w przedszkolu. Dzieci np. w sali są pod ciągłym okiem nauczyciela a na korytarzu różnie to bywa. Z uwagi na możliwe niebezpieczeństwo nie wyrażono zgody.
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 15
mi pozostało 0,5kg matrixa który zalega w szafce też mogę oddać
- 0
Pozdrawiam
Tomek
シクリッド タンガニーカ
Osoba która podejmie się założenia zbiorniczka w przedszkolu, musi się liczyć z tym że trzeba będzie potem co jakiś czas zajrzeć i sprawdzić co się dzieje w szkle, bo różne cuda się zdarzają.
Z autopsji:
- nowa Pani sprzątaczka zawsze chciała mieć akwarium to "po cichu" podkarmiała akwarium 3 razy na dzień porcjami na 2 dni na raz, a ja 2 miesiące nie mogłem dojść co się dzieje w zbiorniku
- innym razem wcięło dwa co droższe pokarmy (pewnie ktoś uznał, że jak płaci komitet to mu się też należy)
- po moim wyjeździe na wakacje i rzekomym zajęciu się zbiornikiem przez człowieka co to miał się znać 1/4 obsady zniknęła, bo gość przez 6 tygodni ograniczył się tylko do karmienia
- i wiele innych ciekawostek mniejszego kalibru, które spotykam przynajmniej raz w tygodniu
Ale jak widzę że dzieciaki przychodząc, czy wychodząc nie mijają zbiornika obojętnie tylko zaglądają same lub też pokazują co zobaczyli rodzicom, dziadkom czy starszemu rodzeństwu to jest i chęć trochę czasu poświęcić.
Z autopsji:
- nowa Pani sprzątaczka zawsze chciała mieć akwarium to "po cichu" podkarmiała akwarium 3 razy na dzień porcjami na 2 dni na raz, a ja 2 miesiące nie mogłem dojść co się dzieje w zbiorniku
- innym razem wcięło dwa co droższe pokarmy (pewnie ktoś uznał, że jak płaci komitet to mu się też należy)
- po moim wyjeździe na wakacje i rzekomym zajęciu się zbiornikiem przez człowieka co to miał się znać 1/4 obsady zniknęła, bo gość przez 6 tygodni ograniczył się tylko do karmienia
- i wiele innych ciekawostek mniejszego kalibru, które spotykam przynajmniej raz w tygodniu
Ale jak widzę że dzieciaki przychodząc, czy wychodząc nie mijają zbiornika obojętnie tylko zaglądają same lub też pokazują co zobaczyli rodzicom, dziadkom czy starszemu rodzeństwu to jest i chęć trochę czasu poświęcić.
- 0