十面埋伏 czyt. shí miàn mái fú czyli House of Flying Daggers
Re: 十面埋伏 czyt. shí miàn mái fú czyli House of Flying Daggers
Parapercis stricticeps w Białymstoku, oznacza iż jest transport ryb z Australii do Europy. Bo chyba raczej tej rybki nie ściągali z jakiejś azjatyckiej fermy.
- 0

Seba, tylko że ta ryba jest w Białym od ładnych partu lat, nie wiem czy zwróciłeś uwagę, pisałem że została zakupiona jako "śliczniutki szczeniaczek" w erybce, dopiero jak podrosła i nie była już taka urocza została oddana.
Ale, że jesteśmy w "moim" temacie to do znudzenia, babki, babeczki :
no dobra :
i na koniec rzuty ogólne :
Ale, że jesteśmy w "moim" temacie to do znudzenia, babki, babeczki :
no dobra :
i na koniec rzuty ogólne :
- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
miewan pisze:Seba, tylko że ta ryba jest w Białym od ładnych partu lat, nie wiem czy zwróciłeś uwagę, pisałem że została zakupiona jako "śliczniutki szczeniaczek" w erybce, dopiero jak podrosła i nie była już taka urocza została oddana.
Tak, zwróciłem uwagę. Co nie zmienia faktu, że ktoś ją sprowadził z Australii. Nawet, jak to zrobił 10 lat temu, to raczej będzie pamiętał jak to zrobił.
- 0

Zakupiona była w erybce, więc tam trzeba szukać źródła
- 0
Mann am Boden
Wiem Seba że tęsknisz do Australii, ja za niektórymi rzeczami też, jednak wątpię by ktoś tą rybę sprowadzał celowo z tego kontynentu. Dla większości, oprócz mnie to żaden rarytas. Pewnie po prostu trafiła do jakiejś hurtowni.
Dla przykładu weźmy takiego rożka Acreichthys tomentosus, dostępny w wielu sklepach i wątpię by te sklepy sprowadzały go prosto z Australii.
Dla przykładu weźmy takiego rożka Acreichthys tomentosus, dostępny w wielu sklepach i wątpię by te sklepy sprowadzały go prosto z Australii.
- 0
bez komentarza :
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
To jedna z tych moich małych zagrzebujących się babeczek Stigmatogobius sadanundio, mam ich całą kupę - nie widziałeś ? 
bardzo ciężko im zrobić zdjęcie, bo z reguły widać tylko łebki, a jak są "całe" to są w ciągłym bardzo szybkim ruchu jak podwodne jaszczureczki.

bardzo ciężko im zrobić zdjęcie, bo z reguły widać tylko łebki, a jak są "całe" to są w ciągłym bardzo szybkim ruchu jak podwodne jaszczureczki.
- 0
Mann am Boden
Błąd się wkradł, powinno być Schismatogobius prawdopodobnie ampluvinculus.
Ładna przylga, wiesz jaka?
Ładna przylga, wiesz jaka?
- 1
drago pisze:Błąd się wkradł, powinno być Schismatogobius prawdopodobnie ampluvinculus.
Jezu Mariusz wszystko wypatrzysz, tak jest to błąd, ostatnio ciągle myślałem i pisałem o "zaikrzonej" i tak zostało,
tak to Schismatogobius,
drago pisze: Ładna przylga, wiesz jaka?
viriosus
- 0
Mann am Boden