Enigmatochromis lucanusi F1 i F2
Re: Enigmatochromis lucanusi F1 i F2
I pyk, mała aktualizacja baniaczka (musiałem odłowić dwie parki dla znajomej) więc teraz prezentuje się tak - według mnie lepiej, ale jeszcze troszkę pracy nad nim będzie 

- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Dzieląc pasję mnożymy radość -
Zrobię lepsze zdjęcie dzisiajmiewan pisze:Piotruś, wrzucaj na nasz konkurs !

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
- 1
Enigmatochromis lucanusi siedzą sobie w grupie pomiędzy gałęziami i korzeniami.
W dużej grupie gatunek ten trzyma się blisko siebie, najczęściej w jednej do dwóch grup w zbiorniku. Zachowania które można zaobserwować to typowe zachowania ławicowe - gdy jeden osobnik zareaguje na zagrożenie cała grupa szybko zmienia miejsce, chowa się, a następnie jeden czy dwóch osobników sprawdza teren po czym pozostała część grupy wraca na miejsce.
Ryby czyszczą dno, przenoszą większe elementy oraz przekopują podłoże często w celu stworzenia dodatkowej kryjówki.
Trzymają się dolnej części zbiornika, w chwili karmienia podpływając pod powierzchnię jednak szybko wracają na swoje pozycje.
Trzymamy je z Epiplatys annulatus, które trzymają się powierzchni oraz bytują w większym nurcie z deszczownicy, a skrywają się w rogatku, który pływa po powierzchni dając miejsce do ucieczki oraz jest "strefą bezpieczeństwa" dla narybku.
W załączniku 40 sekund z życia grupki
http://cloud.tapatalk.com/s/5fae6ee1d4ddf/VID_70751226_140156_553.mp4
Z Taptalka mogłem tylko zaimportować na serwerową przestrzeń film - samo nagranie jest dostępne też na naszym fanpage, ale skromnie się nie wychylam z linkowaniem do niego treści by nie robić jakiejś kryptoreklamy
W dużej grupie gatunek ten trzyma się blisko siebie, najczęściej w jednej do dwóch grup w zbiorniku. Zachowania które można zaobserwować to typowe zachowania ławicowe - gdy jeden osobnik zareaguje na zagrożenie cała grupa szybko zmienia miejsce, chowa się, a następnie jeden czy dwóch osobników sprawdza teren po czym pozostała część grupy wraca na miejsce.
Ryby czyszczą dno, przenoszą większe elementy oraz przekopują podłoże często w celu stworzenia dodatkowej kryjówki.
Trzymają się dolnej części zbiornika, w chwili karmienia podpływając pod powierzchnię jednak szybko wracają na swoje pozycje.
Trzymamy je z Epiplatys annulatus, które trzymają się powierzchni oraz bytują w większym nurcie z deszczownicy, a skrywają się w rogatku, który pływa po powierzchni dając miejsce do ucieczki oraz jest "strefą bezpieczeństwa" dla narybku.
W załączniku 40 sekund z życia grupki

Z Taptalka mogłem tylko zaimportować na serwerową przestrzeń film - samo nagranie jest dostępne też na naszym fanpage, ale skromnie się nie wychylam z linkowaniem do niego treści by nie robić jakiejś kryptoreklamy

- 2
cuś nie widać tego filmu - > ostrzega przed niebezpieczną zawartością i blokuje 

- 0

No jest na taptalkowym serwiethaz pisze:cuś nie widać tego filmu - > ostrzega przed niebezpieczną zawartością i blokuje

Ale film jest też na fanpage Małozoolnym

- 0
Jak coś jest do
to powinno się to usunąć.
TT oczywiście

TT oczywiście
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Tylko tapatalka nie usuwajcie. W domu komputer mi się zepsuł, więc po pracy jedyna możliwość na przeglądanie forum to tapatalk. Niby mam jeszcze laptopa, ale zanim się włączy to na telefonie dwa fora przejrze 
Sorry za OT
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Sorry za OT
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 49
- GG: 0
Masz telefon 6.5 cala to odpal forum z przeglądarki. Tapatalka był fajny jak były telefony 4 cale.
Ja laptopa używam raz na dwa tygodnie a tak to telefon.
Ja laptopa używam raz na dwa tygodnie a tak to telefon.
- 0