replacement
Re: replacement
Niby skończyłem.
Jakoś udało mi się „przykryć” rozmiar Misiakowego korzonka, pomimo że i mój mangrowy „klocek” też do ułomków nie należał, zresztą wszystkie moje mangry nadal się tu upchały i tak wyszło, że zrobiła mi się wielka plaża i jest
bo całość filtracyjno-grzewcza została „na wolności” i kłuje w oczy.
Muszę wymyślić jakieś rozłożyste ziele, może jeszcze jeden lotos, i tu a’propos dzisiaj w Wasilkowie widziałem tego chwasta na wysokość ponad 60 cm ( bo kładł już liście po tafli) i ok 70 cm średnicy. Zresztą w tym samym miasteczku widziałem też w oczku wodnym 12 cm samicę gupolca i to bardzo ładną ( ciemną z czerwonym welonowym ogonem).
I na koniec ostatnie fotki „apusi” przed drogą w nieznane
Jakoś udało mi się „przykryć” rozmiar Misiakowego korzonka, pomimo że i mój mangrowy „klocek” też do ułomków nie należał, zresztą wszystkie moje mangry nadal się tu upchały i tak wyszło, że zrobiła mi się wielka plaża i jest

Muszę wymyślić jakieś rozłożyste ziele, może jeszcze jeden lotos, i tu a’propos dzisiaj w Wasilkowie widziałem tego chwasta na wysokość ponad 60 cm ( bo kładł już liście po tafli) i ok 70 cm średnicy. Zresztą w tym samym miasteczku widziałem też w oczku wodnym 12 cm samicę gupolca i to bardzo ładną ( ciemną z czerwonym welonowym ogonem).
I na koniec ostatnie fotki „apusi” przed drogą w nieznane
- 4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
„Papryczka” rośnie
:
Zresztą nie tylko anturium zebrało się na kwitnienie, również obok kwiat wykształca skrzydłokwiat :
A tu już „filiarne” i mój nowy ulubiony chwast :
Mimoza wodna

Zresztą nie tylko anturium zebrało się na kwitnienie, również obok kwiat wykształca skrzydłokwiat :
A tu już „filiarne” i mój nowy ulubiony chwast :
Mimoza wodna
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
Czytając wątek Misiaka zdałem sobie sprawę, że po wyeksmitowaniu apusów i u mnie rybna lipa.
W filiarnym został tylko starusieńki mikrobuszowiec, ileśtam krewetek karmowych ( nie zeżartych przez chanallebasy) i 1 szczyl platki ? (nie wiem jak, ale jest - ostatnio dostawałem dużo chwastów) oczywiście do wydania, ale niech sobie jeszcze pływa (chyba, że ktoś chce).
W miarę świeża obsada jest w "doniczkowym akwa" bo lśniącooczki i proporczykowce, ale brak "dziwaków" ( czyt. wg większości ryb brzydkich) to jakiś smutek ( i nic to, że praktycznie nie było ich widać).
Moja ewolucja przybrała dziwny kierunek - chwaściarz.
Samopoczucie ratuje tylko to, że zieleniną zapełniam to co nad wodą (ale jednak), oraz fakt że wcześniej czy później pojawią się małe barwniaki (pielęgnice, a raczej pielęgniczki) -> w jednym "tranzwestyty" a drugim "enigmy".
Bo na ryby dziwnokształtne mam niestety zbyt małe zbiorniki
W filiarnym został tylko starusieńki mikrobuszowiec, ileśtam krewetek karmowych ( nie zeżartych przez chanallebasy) i 1 szczyl platki ? (nie wiem jak, ale jest - ostatnio dostawałem dużo chwastów) oczywiście do wydania, ale niech sobie jeszcze pływa (chyba, że ktoś chce).
W miarę świeża obsada jest w "doniczkowym akwa" bo lśniącooczki i proporczykowce, ale brak "dziwaków" ( czyt. wg większości ryb brzydkich) to jakiś smutek ( i nic to, że praktycznie nie było ich widać).
Moja ewolucja przybrała dziwny kierunek - chwaściarz.
Samopoczucie ratuje tylko to, że zieleniną zapełniam to co nad wodą (ale jednak), oraz fakt że wcześniej czy później pojawią się małe barwniaki (pielęgnice, a raczej pielęgniczki) -> w jednym "tranzwestyty" a drugim "enigmy".
Bo na ryby dziwnokształtne mam niestety zbyt małe zbiorniki

- 0
Mann am Boden
Akwarium na żywo piekne, kolega Andrzej robi foty żelazkiem i wyglądają słabo 
Widziałbym tam tylko nieco więcej życia

Widziałbym tam tylko nieco więcej życia

- 0

thaz pisze:Akwarium na żywo piekne,
Dzięki, tylko nie wiem o którym mowa „ukośniku” czy filii, czy może o obu łącznie.
thaz pisze: kolega Andrzej robi foty żelazkiem i wyglądają słabo
adams2121 pisze:Toż Andrzej ma fajny aparat
Czepiacie się mojego SE ?, ja tam nie narzekam, wygodnie mi wrzucać foty z telefonu.
Jeżeli Tomasz ma na myśli starą małpę Nikosia to mam tam jakoś debilnie ustawioną przesłonę, tyle że nie chce mi się tego korygować, bo i tak nie miałbym przez co je wrzucać.
- 0
Mann am Boden
Nie jest łatwo o dobre zdjęcie zbiornika Andrzeja. Na górze bardzo jasno, przy dnie cholernie ciemno i bądź tu mądry. Nowego szkła jeszcze nie widzialem, ale to pierwsze ze ślicznotkami bardzo mi się podoba. Spoko, że kwiaty zbierają się do kwitnienia, będzie jeszcze ciekawiej 

- 0