Akwarium od A do "L" - projekt
Re: Akwarium od A do "L" - projekt
Thaz mieszkales w bloku mieszkasz w domu tez nie masz miejsca moze hale kup wtedy pewnie tez powiesz nie masz miejsca 

- 3
jakieś 412l
krzysiek pisze:Thaz mieszkales w bloku mieszkasz w domu tez nie masz miejsca moze hale kup wtedy pewnie tez powiesz nie masz miejsca
wbrew pozorom jak nie zaplanujesz na etapie budowy/projektu to potem wcale nie jest tak łatwo.
pojawia się opór materii żywej (małżonka) i np kanapy nie skrócisz o 30 cm bo tyle ci brakuje...
stoły komody ciągi komunikacyjne... , jest problem
- 0
Bo wy się źle do tego zabieracie
wokół akwarium / zbiornika trzeba dobudowac resztę domu
W taki sposób jedynie można postawić szkło + z pół roku projektowania , przemyślenia , i konsultacji z ludźmi o wiedzy szerszej niż wlasna na poszczególne aspekty i eteapy budowy

wokół akwarium / zbiornika trzeba dobudowac resztę domu
W taki sposób jedynie można postawić szkło + z pół roku projektowania , przemyślenia , i konsultacji z ludźmi o wiedzy szerszej niż wlasna na poszczególne aspekty i eteapy budowy

- 2
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
adams2121 pisze:wokół akwarium / zbiornika trzeba dobudowac resztę domu
W taki sposób jedynie można postawić szkło + z pół roku projektowania , przemyślenia , i konsultacji z ludźmi o wiedzy szerszej niż wlasna na poszczególne aspekty i eteapy budowy![]()
albo (jak zrobiłem ja) wybierać projekt z miejscem na przyszły zbiornik. jest tylko jeden warunek!! twardym trzeba być i nie uginać sie że 20 cm mniej to nie problem. a tu juz nie byłem takim hero.....

- 1
Hm, ja tam takiego problemu nie miałam. Tudzież z aranżacją mieszkania itp. Uważam, że zmieściłam maksymalną już ilość zbiorników. Więcej juz nie chcę i nie potrzebuję. Teraz trzeba tylko już ogarniać to, co jest. 

- 2
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Dzisiaj cały dzień walczyłem z czymś na czym trzymałyby się soczewki. Formatki, które robiłem wcześniej się nie sprawdziły bo diody się poprzesuwały chyba podczas lutowania (klej nie dosechł) i dziury nie schodziły się już tak idealnie z diodami co skutkowałoby krzywym świeceniem każdej diody a nie skupianiem w jednym miejscu.
Próbowałem z pcv, pleksą, profilem ściennym pcv itd itd. ale nie dałem rady trafić z dziurami. W końcu znalazłem kawałek pleksi z przyklejoną czarną folia i to użyję. W miejscu diod wytnę kółko z samej folii i będzie git, już bez wiercenia.
Nie bawiłbym się w te soczewki itp, ale niestety przy podwieszonym świetle bez soczewek diody walą niemiłosiernie po oczach.
Próbowałem z pcv, pleksą, profilem ściennym pcv itd itd. ale nie dałem rady trafić z dziurami. W końcu znalazłem kawałek pleksi z przyklejoną czarną folia i to użyję. W miejscu diod wytnę kółko z samej folii i będzie git, już bez wiercenia.
Nie bawiłbym się w te soczewki itp, ale niestety przy podwieszonym świetle bez soczewek diody walą niemiłosiernie po oczach.
- 2
Po dłuższej przerwie na pierdoły (dopieszczanie, szpachlowanie, listewki itp.) w końcu zawiesiłem lampy.
Teraz już pozostało czekać na akwarium.
Teraz już pozostało czekać na akwarium.
- 5
A idź Pan
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 1
Mann am Boden
Michał, ale to cudeńko.
z podziwu

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".