Akwarium od A do "L" - projekt
Re: Akwarium od A do "L" - projekt
Wyprodukuje jeszcze, a dokładnie 3 takie. To na razie kolimatory ułożone na profilu 
Dzisiaj trochę pokleję i polutuję. Może jedną zrobię, tylko nie mam jeszcze wentylatorów a podejrzewam, że te dwa radiatory mogą nie dać rady bez lekkiego podmuchu.

Dzisiaj trochę pokleję i polutuję. Może jedną zrobię, tylko nie mam jeszcze wentylatorów a podejrzewam, że te dwa radiatory mogą nie dać rady bez lekkiego podmuchu.
- 0
Albo może napisz ile z tego będzie lumenów i jaką barwę przewidujesz?

Nie słyszałem o czymś takim w Olsztyniewoytek pisze:w mieście,może i na całej ścianie wschodniejkrzysiek pisze:Mysle ze w naszym miescie bedzie pierwsze takie cudo

- 0
Moc 24x3w czyli 48w bo diody 3w pobierają 2w 
Lumenów będzie z 24x200 +18x200 - Full spectrumyx10
A barwy: 14x6500k, 6x8500k i 4xFS

Lumenów będzie z 24x200 +18x200 - Full spectrumyx10

A barwy: 14x6500k, 6x8500k i 4xFS
- 1
Sporo tych lumenów, nie pomyliłeś się? Będzie "waliło po oczach". Twoje większe akwarium będzie ok. dwukrotnie większe od mojego. Ja mam LED'y 2x8W 710lm co daje 16W i 1420lm. Moje akwarium ma wysokość 60cm. i dno jest powiedzmy w miarę oświetlone. Bardzo ciekawy jestem co Ci wyjdzie. Pomysł z podwieszonym oświetleniem jak najbardziej trafiony.
- 0
3W dioda daje 200 lumenów. W mojej kostce 60x60x50 teraz świeci 30 diod z 40 co daje 6000 lumenów. Rośliny jakoś tam rosną 
Ogólnie sugeruje się tym co wypisują ludzie bardziej ogarnięci w temacie bo tak naprawde to jestem zielony w kwestii roślin. Wyczytalem w kilku miejscach ze od 30lm/l rośliny rosną dobrze.

Ogólnie sugeruje się tym co wypisują ludzie bardziej ogarnięci w temacie bo tak naprawde to jestem zielony w kwestii roślin. Wyczytalem w kilku miejscach ze od 30lm/l rośliny rosną dobrze.
- 0
Gdzie Wy znajdujecie takie profile aluminiowe? U mnie nic takiego nie ma. Musze zamawiać w necie. Nie potrafię sobie wyobrazić podanych wymiarów i jak przychodzi to okazuje się, że nie o to chodziło.
- 0

Wiesz też dopiero uczę się o ledach. A oba zbiorniki będą taką samą barwą oświetlone czy jeden będzie bardziej ciepły lub zimny? Zgaduję, że oświetlisz je podobnie.
- 0