narurowiec
Re: narurowiec
Wszystko zależy co tam w tych korpusach planujesz. Jak np. mechanik na gąbkach to idealnie się sprawują rurki po wkładach sznurkowych a jak np. chcesz zasypać ceramiką czy tam czymś to dobre są puszki zasypowe. Nie sprawdziły się u mnie kompletnie samoróbki rurki i odwrotny przepływ.
Tylko z takich puszek trzeba wywalić te gąbki okrągłe bo się zapychają szybko:
http://sklep.eco-factory.pl/Puszka_zasypowa_10-210.html
Tylko z takich puszek trzeba wywalić te gąbki okrągłe bo się zapychają szybko:
http://sklep.eco-factory.pl/Puszka_zasypowa_10-210.html
- 0
właśnie jak tym odwrotny przepływem jest ????? wszystko trzeba odwrotnie montować czy tylko biologa czy nic ????
- 0
don't worry, don't cry, drink VODKA & fly
Ja odwrotny przepływ robiłem do fbfa. Montujesz odwrotnie tak żeby woda wpływała tym wypierdkiem na który trzeba nałożyć rurę i żeby woda wypływała dołem.
Do biologii idealnie sprawują sie te puszki i tu juz przepływ lepiej dać normalny. Przy mechaniku tylko normalny bo przy odwrotnym czasu syf będzie w środku rurki.
Do biologii idealnie sprawują sie te puszki i tu juz przepływ lepiej dać normalny. Przy mechaniku tylko normalny bo przy odwrotnym czasu syf będzie w środku rurki.
- 0
nareszcie jest

- 2
- Załączniki
-
- WP_20171229_14_03_05_Pro.jpg (385.44 KiB) Przeglądany 8169 razy
-
- WP_20171229_14_03_13_Pro.jpg (364.29 KiB) Przeglądany 8169 razy
-
- WP_20171229_14_03_27_Pro.jpg (410.2 KiB) Przeglądany 8169 razy
Jakby można prosić jakiś schemat - narurowca jeszcze nie miałem 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
adams2121 pisze:Jakby można prosić jakiś schemat - narurowca jeszcze nie miałem
na pierwszej stronie jest schemat tylko jest jeszcze bajpas na biologach
- 0
Jeszcze jedno pytanie jakie wkłady dać do mechanika żeby często sie nie zapychały ????
- 0
Najlepsze są sznurki 100 mikronów, ale są co tydzień do wymiany. Dobrze sprawdzają się gąbki 45ppi. U siebie mam walce o średnicy 7 cm na rurkach po wkładach sznurkowych (mam dwie takie na zbyciu jakbyś chciał). Płukanie co tydzień dwa konieczne, tego nie unikniesz. Możesz ewentualnie dać gąbkę 30ppi wtedy mniej syfu się będzie w niej zapychało, ale ten syf pompa wyssie i popcha dalej, z reszta tak samo jest i z 45ppi jak po 2 tygodniach nie przepłuczę.
- 0
Może mi napisać gdzie kupowałeś te gąbki bo na Allegro znalazłem tylko prostokątne gąbki 50x50x5 ppi 30
- 0
Też nie znalazłem a chcialem ci wkleić linka. To była firma woda tech. Wcześniej kupowałem kwadratowe i je docinałem.
- 0