Pułapka na krewetki
Pułapka na krewetki
Populacja krewetek RC w moim domowym zbiorniku chyba juz jest nieco zbyt wielka.
Odlawianie siatka raczej niemozliwe - macie moze jakis patent na pułapkę?
Wyslano z telefonu
Odlawianie siatka raczej niemozliwe - macie moze jakis patent na pułapkę?
Wyslano z telefonu
- 0

Re: Pułapka na krewetki
wez butelke 1l czy 1,5l. obetnij butelkę na pół gdzieś na wysokości 10cm od góry lub 8cm i tą obciętą część odwróć do "góry nogami" i włóż do drugiej części butelki. wsyp na dół jedzenia, włóż do zbiornika i czekaj
część wleci i wyjmujesz, tak pare razy i wyłowione. sam próbowałem 

- 0
Tylko radze nie zostawiać na noc bo u mnie weszło za dużo i skończyło się tragicznie 

- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Padły wszystkie, a było w pułapce coś ponad 150 szt
Tylko pyszczaki się wtedy dobrze potem najadły 

- 0
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
A tego to nie wiem, jak podniosłem pułapkę to była cała pełna krewet
Jak przelałem je potem do miseczki to była cała miska, ale po to miałem pyszczaki to miały wyżerkę najlepszą w życiu 
Może nasypałem wtedy za dużo pokarmu i zaczął się rozkładać, było dużo krewet w butelce, duży ścisk, stres, w butelce jest prawie zerowa wymiana wody i się podusiły. Ile razy to stosowałem to zdarzyło mi się tak tylko jeden raz.

Może nasypałem wtedy za dużo pokarmu i zaczął się rozkładać, było dużo krewet w butelce, duży ścisk, stres, w butelce jest prawie zerowa wymiana wody i się podusiły. Ile razy to stosowałem to zdarzyło mi się tak tylko jeden raz.
- 0
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
padły bo nie miały jak uciec i sie udusiły też mi tak około 30 sztuk padło. także Piotrek jak chcesz je mieć żywe to postaw na 2h i wybierz z wody a potem znowu 

- 0
Hm chyba zaryzykuję nocne łapanie - mam silnie napowietrzoną wodę,
może dadzą radę?
może dadzą radę?
- 0