Leddy Tube 6W - ma ktoś doświadczenia?
Re: Leddy Tube 6W - ma ktoś doświadczenia?
jaśniejsze będą zimne - jak masz z czym porównać
ciemniejsze ciepłe
ciemniejsze ciepłe

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
thaz pisze:Witek, gdzie na lampce można sprawdzić oznaczenie LEDDY TUBE? Wiem że są opcje PLANT i SUNNY (tylko dwa znalazłem?).
Moja daje zbyt jasne (białe) światło ale nie wiem co mam tak naprawdę, ale wyskoczyły mi niechciane zielone na korzeniu,
przy świetlówce 9W tego nie miałem
Skoro nie masz opakowania to tylko porównując. Plant to 8000K a sunny to 6500K. Plant są chyba droższe niż sunny.
- 0

No ja to wszystko wiem panowie, pytanie czy jest to oznaczone jakos na swietlowce. Mam tylko jedna lampe 

- 0

Ja mam też wersję Plant i dobrze widać że oprócz białych diodek są i paski czerwone, światło oczywiście ma przez to inną barwę... taką cukierkową, opis też jest na samej lampie, Plant ma wykres z podbiciem na czerwieni wiec nie ma możliwości się pomylić.
Padła mi świetlówka więc te dwie Tuby (zamontowane na środku normalna z przodu, plant z tyłu) to jedyne oświetlenie, boki nico niedoświetlone, czas pokażę czy muszę coś zmieniać czy jest ok.
Zielenice to zapewne efekt mocniejszego światła, które tu jest bardziej ukierunkowane.
Padła mi świetlówka więc te dwie Tuby (zamontowane na środku normalna z przodu, plant z tyłu) to jedyne oświetlenie, boki nico niedoświetlone, czas pokażę czy muszę coś zmieniać czy jest ok.
Zielenice to zapewne efekt mocniejszego światła, które tu jest bardziej ukierunkowane.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
W takim wypadku mam chyba SUNNY, świeci biało i nie jest fajnie.
Chociaż jak pisze Anomis SUNNY powinna być ciemniejsza (6500K)
a moja świeci jakby miała 10000K
Wczoraj nie miałem jak sprawdzić - dzisiaj wymacam dokładnie lampę.
Chociaż jak pisze Anomis SUNNY powinna być ciemniejsza (6500K)
a moja świeci jakby miała 10000K

Wczoraj nie miałem jak sprawdzić - dzisiaj wymacam dokładnie lampę.
- 0

No i kicha - jest tylko oznaczenie LEDDY TUBE 3W - nie wiem jaki to typ.
Wewnątrz ma tylko żółty pasek - brak czerwonych pasków; Jeśli Witek ma PLANT (jakieś czerwone elementy)
to u mnie musi być SUNNY.
Wewnątrz ma tylko żółty pasek - brak czerwonych pasków; Jeśli Witek ma PLANT (jakieś czerwone elementy)
to u mnie musi być SUNNY.
- 0

Oto i foteczki jakie są różnice
Obudowa się różni
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Obudowa się różni
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 1
Ostatnio zmieniony 03 lut 2015, 12:35 przez Witek, łącznie zmieniany 2 razy
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Wychodzi na to, że plant ma nadruk na sobie informujący, że to plant. Jeśli druga świetlówka to sunny, widocznie na nich nie ma nadruku.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz