Namiastka rafy
Namiastka rafy
W końcu przybrałem się i znalazłem chwile żeby pokazać nowy baniak. No nie taki nowy bo wystartował w kwietniu. Akwarium po małych modyfikacjach jest ze zlikwidowanego holendra, a zwartość została przeniesiona z mniejszego akwarium. Oba baniaczki były tu prezentowane.
Akwarium 100x50x50 + sump 40x40x40. Filtracja oparta na odpieniaczu i dsb z refugium.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Akwarium 100x50x50 + sump 40x40x40. Filtracja oparta na odpieniaczu i dsb z refugium.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 6
- Czasami zagląda
- Reputacja: 19
- GG: 0
Re: Namiastka rafy
Kurcze i nie za duży baniaczek a wygląda na spory.
Mógłbyś trochę popisać więcej? Tak z ciekawości, bo morskie kompletnie nie moja bajka, ale czy drogo wychodzi utrzymanie takiego cacka?
W sumie mam materiał na małe morskie i tak się zastanawiam

A tą fizelinę widziałem już na kilku falownikach i też jestem ciekawy.
Mógłbyś trochę popisać więcej? Tak z ciekawości, bo morskie kompletnie nie moja bajka, ale czy drogo wychodzi utrzymanie takiego cacka?
W sumie mam materiał na małe morskie i tak się zastanawiam

A tą fizelinę widziałem już na kilku falownikach i też jestem ciekawy.
- 0
- Czasami zagląda
Przyjemne szkło. Z filtracja pojechales bo wszystko na raz a sump w sumie niewielki. Pokaż foty maszynowni. Suplementu jesz coś czy samymi podmianami ogarniasz?
- 0
Akwarysta bez zbiornika
- Bywalec
- Reputacja: 62
- Bywalec
- Reputacja: 45
Nareszcie , zdjęcia nie oddają rzeczywistości 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Sump niewielki ze wzgledu na miejsce w szafce ale daje radę. Refugium/dsb rzeczywiście niewielkie ale robi swoje. Jak za mocno przyciąłem glony to wzrosło NO3 i PO4 wiec teraz robię raz na jakiś czas lekkie strzyżenie.
Normalnie komora z odpieniaczem i pompą są przysłonięte żeby glony wapienne nie rosły ale na potrzeby zdjęcia zdjąłem. Wrzuciłem tez dziś węgiel tak na wszelki wypadek bo przestawiłem trochę skalę i pojawił się lekki syfek.
Akwarium z założenia ma być jak najmniej obsługowe. Dlatego mam miekasy i LPS, które nie wymagają idealnych parametrów.
Normalnie komora z odpieniaczem i pompą są przysłonięte żeby glony wapienne nie rosły ale na potrzeby zdjęcia zdjąłem. Wrzuciłem tez dziś węgiel tak na wszelki wypadek bo przestawiłem trochę skalę i pojawił się lekki syfek.
Akwarium z założenia ma być jak najmniej obsługowe. Dlatego mam miekasy i LPS, które nie wymagają idealnych parametrów.
- 3
- Czasami zagląda
- Czasami zagląda