Coś pod apisto
Coś pod apisto
Witam. Chiałbym przedstawić swój pierwszy baniaczek biotopowy. Niezłe było to dla mnie wyzwnie gdyż od początku w akwarystyce siedziałem w roślinniaku.
Do zmiany przekonałem się po obejrzeniu zdjęć kolegi Kamila z Poznania a gwoździem było zobaczenie zbiornima na żywo.
Mój zbiornim to skromne 160 litrów (40/40/100) przód i lewy bok z opti)
Filtracją zajmuje się Fluval 204.
Oświetlenie to belka DIY z power led o mocy 92W (regulowana za pomocą arduino).
Do aranżacji wykożystałem głównie korzenie sosnowe, podłoże to piasek z budowy (sprawdzałem przez 4 dni i niby nie zatwardza wody),a pod poaskiem torf kwaśny i kulki gt.
Zdjęcie jak na razie zbiornika jeszcze nie zalanego.Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Xcover 3
Do zmiany przekonałem się po obejrzeniu zdjęć kolegi Kamila z Poznania a gwoździem było zobaczenie zbiornima na żywo.
Mój zbiornim to skromne 160 litrów (40/40/100) przód i lewy bok z opti)
Filtracją zajmuje się Fluval 204.
Oświetlenie to belka DIY z power led o mocy 92W (regulowana za pomocą arduino).
Do aranżacji wykożystałem głównie korzenie sosnowe, podłoże to piasek z budowy (sprawdzałem przez 4 dni i niby nie zatwardza wody),a pod poaskiem torf kwaśny i kulki gt.
Zdjęcie jak na razie zbiornika jeszcze nie zalanego.Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Xcover 3
- 1
- Czasami zagląda
- Reputacja: 28
- GG: 0
Re: Coś pod apisto
Już wygląda ciekawie. Nie wiem czy korzenie sosny to dobry pomysł. Podobno drzewa iglaste nie bardzo nadają się do akwariów.
- 0
Cześć Mateusz, szykuje się niezły zbiorniczek :-)
Koniecznie uzupełnij profil o lokalizację i wrzucaj relację co tam dzieje się dalej
Na jakie pielęgniczki się zdecydowałeś?
Koniecznie uzupełnij profil o lokalizację i wrzucaj relację co tam dzieje się dalej

Na jakie pielęgniczki się zdecydowałeś?
- 0

W Lubuskim nie boimy się sony w zbiorniku. Jedną kosteczkę 27 litrów mam założoną z soną i jest dobrze.
Wybrałem a.borelli.
Xcover 3
Wybrałem a.borelli.
Xcover 3
- 0
- Czasami zagląda
Witaj Mateusz
Bardzo ciekawe szkło - aranż pierwsza klasa, klimacik odpowiedni , I like it
No i jakbyś mógł - wrzuć opis ew. Proces budowy oświetlenia w odp. Dziale
A Przede wszystkim wrzucaj aktualke tego co u ciebie się dzieje od czasu do czasu
Bardzo ciekawe szkło - aranż pierwsza klasa, klimacik odpowiedni , I like it

No i jakbyś mógł - wrzuć opis ew. Proces budowy oświetlenia w odp. Dziale

A Przede wszystkim wrzucaj aktualke tego co u ciebie się dzieje od czasu do czasu

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Postaram się w miare regularnie wrzucać jakieś aktualne foto zbiornika. Aktuaknie poszukuje obsady ale w sklepach mały wubór.
Xcover 3
Xcover 3
- 0
- Czasami zagląda
Świetne szkło! Planujesz dodać rośliny, czy zostaje surowy wystrój? Powodzenia z A.Borelli 

- 0
mateuszurad pisze:W Lubuskim nie boimy się sony w zbiorniku. Jedną kosteczkę 27 litrów mam założoną z soną i jest dobrze.
Xcover 3
Ech te informacje z netu....... Czyli można i na sośnie

- 0
Zrobiło się troche zielono . Liście brzozy,buka i grabowe poleciały na dno. A.Borelli zamówiona jak i Drobnoustek beckforda wraz z kirysami sterbai.
Xcover 3
Xcover 3
- 0
- Czasami zagląda
- Czasami zagląda