"Słoik" 576 litrów Biety, nr 1 - z paletkami
Re: "Słoik" 576 litrów Biety, nr 1 - z paletkami
Tyle ile sypałem piachu w życiu to nigdy nie miałem mleka. Tylko ja płucze piach godzinami.
- 0
Teraz kupiłam piach w firmie Retne. Kiedyś już tam kupowałam żwirek (trochę grubszej granulacji od tej co mam w tej chwili). Wtedy też nie płukałam, ale takiego brudu w akwa to nie było. Inna sprawa, że wtedy podpięłam od razu FLUVAL FX6, a teraz śmiga tylko na Aquaelu Turbo 2000. Po kilku dniach, jest już trochę lepiej, woda się ustabilizowała trochę. A przynajmniej widać dno.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Retne ma płukany piach. Ich piach nie pyli w takim stopniu.
Czy woda w całości była świeża?
Czy może mieszałaś świeżą wodę z dojrzałą lub może chociaż używałaś dojrzałego filtra ze świeżą wodą?
Czy woda w całości była świeża?
Czy może mieszałaś świeżą wodę z dojrzałą lub może chociaż używałaś dojrzałego filtra ze świeżą wodą?
- 0

Pomogę Eli w tygodniu i opanujemy sytuacje. Fakt mleko jest straszne, ja mimo szybkiego płukania piachu nie mialem takiej sytuacji, ale miejmy nadzieje, ze filtr wszystko przegoni i za pare dni będzie lepiej. Obsada i tak na razie się leczy, wiec jest czas 

- 0
Używałam świeżej wody kranówki. Piachu z lenistwa nie płukałam, tylko sparzyłam wrzątkiem. Wiem gdzie leży błąd. Było na dnie wody trochę 1/3 akwarium, a ja na to wrzuciłam piach. No i się zaczęło. Nigdy wcześniej, w żadnym zbiorniku tak nie robiłam. I na 100% to jest ta przyczyna.
- 0
Według mnie to jest wysyp pierwotniaków. Czasem zdarza się tak na wystawach. Za kilka dni zniknie. Nie świeć w tym szkle.
- 0

Mam posadzonych kilka roślin, muszę świecić. Woda jest już dzisiaj całkiem dobra. Może super klarowności nie ma, ale spoko.
- 0
Nie świeć, dodaj filtrację i cyrkulację zwiększając mechaniaki, coś mi się wydaje, że za mało „kręciłaś” wodą,
ta głowica to było wszystko ?,
Czy aby chodziło to cały czas ?
ta głowica to było wszystko ?,
Czy aby chodziło to cały czas ?
- 0
Mann am Boden
Nie chodziła cały czas, bo miałam zawirowania z elektryką- poszedł siwo- żółty dym. Wtedy na kilka dni wszystko było odłączone. Więcej filtracji już nie mam, więc chodzi tylko to.
- 0