168l Amazonki wg Windusa
Re: 168l Amazonki wg Windusa
adams2121 pisze:Jesli chcesz coś niezwykłego - sturisoma foreshei 5 szt mam ( cały komplet) tylko
Dzięki za propozycje. Muszę to przemyśleć i poczytać o tych rybkach. Na pewno na początku wpuszczę neony.
thaz pisze:Super slicznie wygladaja tam olalbym herbatke, jest cool!
Super, że się podoba

miewan pisze:Prostując naszego wylewnego i oczytanego po forach kolegę przy czerwonych nie masz aż takiego restryktu temp. , owszem bladość na termometrze, ale gdyby w oko wpadły Ci Ineski ( zapewne to chciał Ci dopisać ).
Masz bakterie von mir więc start będzie szybki![]()
Bież komplet od Tomka - będzie Pan zadowolony
W sumie sam na początku nie określiłem o jakie neony mi chodzi. Kilka osób w tym adams2121 polecało mi neony czerwone i na nie się zdecyduje. Mam nadzieję, że bakterie od Ciebie ogarną moje akwarium

Mattteusch pisze:Dokładnie, zapomniałem dodać, że chodzi o Innesy![]()
No i jaki tam oczytany... Jak dzielą się ze mną wiedzą, to i ja próbuję się nią podzielić
Pisz, pisz im więcej opinii tym więcej się dowiem.
No to jeszcze jedno. Neony będę musiał zamawiać hurtem. Ile mogę ich wpuścić żeby nie przegiąć?
- 0
Weź 100 szt. Jak stwierdzisz, że za dużo to od Ciebie odkupię na karmówkę.
- 0

Seban pisze:Weź 100 szt. Jak stwierdzisz, że za dużo to od Ciebie odkupię na karmówkę.
Spadłem z krzesła... jestem przed wypłatą

- 0
Nie doczytałem, że chcesz czerwone a nie innesa. W takim razie wycofuję się. Dla mnie czerwone są za drogie. Innesa są po 0,80 - 1,00 zł, a czerwony pewnie koło 2 zł.
- 0

Seban pisze:Nie doczytałem, że chcesz czerwone a nie innesa. W takim razie wycofuję się. Dla mnie czerwone są za drogie. Innesa są po 0,80 - 1,00 zł, a czerwony pewnie koło 2 zł.
Właśnie dlatego się zdziwiłem, że chcesz je na karmę. Dość droga sprawa.
Trochę mi minął zapał... Kupiłem 45 neonków czerwonych i prawie ich nie widać. Wpuszczałem wczoraj ok. 17.00. Pomyślałem świeżo wpuszczone mogą się bać. Dziś do karmienia nie chętnie wypłynęły ale coś podjadły i znów za korzeń. Wyłączyłem filtr żeby było spokojniej w akwarium i dalej

Tak wygląda moje akwarium z 45 rybami:
Tak potwierdzam za tym korzeniem jest 45 neonków, zrobiłem zdjęcie z drugiej strony ale też mi uciekły...
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Daj im sie przyzwyczaić do nowego miejsca - tydzień do miesiąca .
Akwarium stoi w kuchni - z tego co pamiętam - czyli miejscu gdzie cały czas ktoś łazi i płoszy ryby , ten stan może trwać cały czas .
Ryby które miałem w korytarzu dopiero po zmianie adresu dochodziły do siebie ok miesiąc zanim odzyskaly dawane zachowania.
Miejsca często uczęszczane nie są najlepszym miejscem dla ryb - czekaj aż się przyzwyczają - jedyne rozwiązanie
Zdjęcia za miesiąc
Dla porównania z 70 neonow ok 50 mniej więcej widuje
Na 35 kirysow - często żadnego
Ze zbrojnikow nierzadko część tylko przy rozwaleniu akwarium - na ok 30 ryb
Akwarium stoi w kuchni - z tego co pamiętam - czyli miejscu gdzie cały czas ktoś łazi i płoszy ryby , ten stan może trwać cały czas .
Ryby które miałem w korytarzu dopiero po zmianie adresu dochodziły do siebie ok miesiąc zanim odzyskaly dawane zachowania.
Miejsca często uczęszczane nie są najlepszym miejscem dla ryb - czekaj aż się przyzwyczają - jedyne rozwiązanie

Zdjęcia za miesiąc

Dla porównania z 70 neonow ok 50 mniej więcej widuje

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Akwarium wygląda bardzo fajnie. Rzeczywiście ryby pochowane. Dostrzegłem zaledwie jedną sztukę. Czy jak przyczaisz się i z daleka będziesz obserwował to wtedy wypływają?
- 0

adams2121 pisze:Dla porównania z 70 neonow ok 50 mniej więcej widuje
To poniekąd jakieś pocieszenie

thaz pisze:O fajnie wyglądaRyb faktycznie nie widać :P
A po co komu ryby w akwarium

Seban pisze:Akwarium wygląda bardzo fajnie. Rzeczywiście ryby pochowane. Dostrzegłem zaledwie jedną sztukę. Czy jak przyczaisz się i z daleka będziesz obserwował to wtedy wypływają?
Wczoraj tak ze dwie godziny się "czaiłem". Pływają tak do 1/5 długości zbiornika. Do tego miejsca gdzie korzeń jest mocno oświetlony. Jak podchodzę chowają się pod korzeń. Jak wyłączę filtr i dam im pokarm to trochę je widać.
Tak jak pisał adams2121 uzbrajam się w cierpliwość.
Wrócił mi pomysł zakupu pielęgniczek ale chyba jednak wybrałbym kakadu.
- 0
No i to jest dobra droga, pielęgniczki je pogonią w toń z kryjówek, które same zajmą
Zbiornik mega
może daj pistie lub coś na tafle co by światło przytłumiło, to może pomoże.

Zbiornik mega

- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0