[240l] Amerykański sen
Re: [240l] Amerykański sen
althernantera i rotala kwalifikuja się już;) nadal czekam aż się heteranthera i althernantera pink rozbujają
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 0
- GG: 0
Re: Odp: [240l] Amerykański sen
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
- Czasami zagląda
Na teraz to naładniejszy rośliniak na forum
Zawsze byłem pełen podziwu rośliniażom,niestety nigdy nie osiągnę ich poziomu wtajemniczenia

- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
O jejku jejku, dziękować za miłe słowa
Ot, żadna tajemnica, wsadzasz roślinki na chwilę - później stwierdzasz że jednak CI się podoba, one rosną. Ty wsadzasz kulkę gliniano-torfową i lejesz carbo jak Ci się przypomni i masz akwarium ;p
Zauważyłam teraz, że ja wsadzam kulkę glin-torf to od razu pył mi na szybach się pojawia....

Ot, żadna tajemnica, wsadzasz roślinki na chwilę - później stwierdzasz że jednak CI się podoba, one rosną. Ty wsadzasz kulkę gliniano-torfową i lejesz carbo jak Ci się przypomni i masz akwarium ;p
Zauważyłam teraz, że ja wsadzam kulkę glin-torf to od razu pył mi na szybach się pojawia....
- 0
- Czasami zagląda
Trochę się pozmieniało.
Wypad robią amandy, które bardzo lubię ale niestety są za małe. Za małe dla skalarów które już są od 3 dni. Nad ławiczką jeszcze myślę.
A teraz tak.
Zmierzyłam wodę.
Ph - 6,2
GH - 16
KH 6
NO2 - 0
NO3 - naciągane 5
PO4 - 0,6
No i teraz tak. Jak stabilnie obniżyć twardość?
Z tak kwaśną wodą coś robić czy dla skalarów i borelek jest ok ?
Wypad robią amandy, które bardzo lubię ale niestety są za małe. Za małe dla skalarów które już są od 3 dni. Nad ławiczką jeszcze myślę.
A teraz tak.
Zmierzyłam wodę.
Ph - 6,2
GH - 16
KH 6
NO2 - 0
NO3 - naciągane 5
PO4 - 0,6
No i teraz tak. Jak stabilnie obniżyć twardość?
Z tak kwaśną wodą coś robić czy dla skalarów i borelek jest ok ?
- 0
- Czasami zagląda
"Żwirek bazaltowy" no i masz tam chyba jeszcze piach wrzuć trochę do porcji wody z RO lub destylowanej i po jakimś czasie zrób testy czy to nie zatwardza, bo wiadomo by stale obniżyć musisz wyeliminować wszelki zatwardzacze... a jak to nie zatwardza to chyba podmiany RO powinny wystarczyć bo w chemiczne specyfiki chyba nie ma co inwestować i się z nimi bawić...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
Zakładam, że i skalary i borelki mają pochodzenie sklepowe ( więc i pokoleniowy staż na kranowicie), Twoje parametry nie są takie złe, ja bym jej nie ulepszał, chyba że wkładem torfowym w kubełku, lignitem lub większą masą korzenną w środku.
- 0
Mann am Boden
Lignit mnie też kusi, masz Miewan jakieś źródło?
Jak nie to może poszukamy chętnych na wspólny zakup... ja z Warszawy ale bywam w Białym regularnie dosyć (powiedzmy co dwa tygodnie) więc może się ktoś jeszcze skusi?
Jak nie to może poszukamy chętnych na wspólny zakup... ja z Warszawy ale bywam w Białym regularnie dosyć (powiedzmy co dwa tygodnie) więc może się ktoś jeszcze skusi?
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40