112l mojej amazonki
Re: 112l mojej amazonki
Ogólnie jestem zadowolony że pilnują nadal ikry. Wcześniej inna para zjadła po nocy. Wrócę to liść do koszyka. A odpalam armatke torfową. By uzyskać herbatę do akwarium.
- 0
Trochę nowości.
Ikra cała poszła do k...a.
Zato w akwarium jest nowa świetlówka led 7w 6000k i wygląda to tak.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Mocowanie w sposób amatorski. Spienione PCV i mocowania do świetlówek t5. Na końcach oprawki bryzgoszczelne. Ledwo weszły. Całość podłączona do układu "driver led" dodawanego do świetlówki.
Tak świeci 7w led
A tak 24w t5
A tak obie.
Subiektywne odczucie mam takie że led lepiej. Mocniej oświetla akwarium. Daje bielsze światło.
Świetlówka ma z tyłu radiator na połowie przekroju podłużnego. Klosz plastik.
Ta świetlówka http://softled.pl/mobile/pl/p/Swietlowk ... zen-7W/365
Ikra cała poszła do k...a.
Zato w akwarium jest nowa świetlówka led 7w 6000k i wygląda to tak.
Mocowanie w sposób amatorski. Spienione PCV i mocowania do świetlówek t5. Na końcach oprawki bryzgoszczelne. Ledwo weszły. Całość podłączona do układu "driver led" dodawanego do świetlówki.
Tak świeci 7w led
A tak 24w t5
A tak obie.
Subiektywne odczucie mam takie że led lepiej. Mocniej oświetla akwarium. Daje bielsze światło.
Świetlówka ma z tyłu radiator na połowie przekroju podłużnego. Klosz plastik.
Ta świetlówka http://softled.pl/mobile/pl/p/Swietlowk ... zen-7W/365
- 0
Po fotkach widać, że radę dają!!! No i stosunek ceny do mocy nie jest zły... są nawet promocje i w tej długości mocniejsze... Poczekajmy na reakcję roślin na nowe światełko...
Rozumiem, że w zestawie do niej jest driver led i tylko go trzeba podłączyć pod standardowe mocowania do świetlówek...
Rozumiem, że w zestawie do niej jest driver led i tylko go trzeba podłączyć pod standardowe mocowania do świetlówek...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Kupiłem te świetlówke w zestawie byl driver led. Do tego dokupić trzeba było dwie oprawki z kablem 1,5m i kable z wtyczką oraz wyłącznikiem. Z jednej strony pod driver trzeba podłączyć 220v a z drugiej złączone razem przewody z oprawki. To jest z każdej szły dwa. I trzeba było pod driver podłączyć do plusa oba z jednej oprawki i pod minus oba z drugiej. Możemy też usunąć statecznik z zwykłej lampy pozostawić oprawki kable do nich
prowadzące wymieniać świetlówke na led a w miejsce statecznika dać driver. Zobaczymy czy da radę przy 60cm słupa wody. Są u chinczyków takie same za 15 PLN tylko t8 świeca już rok w znanym mi akwarium. I rośliny rosną. Więc myślę że z "firmową" też dadzą radę.
prowadzące wymieniać świetlówke na led a w miejsce statecznika dać driver. Zobaczymy czy da radę przy 60cm słupa wody. Są u chinczyków takie same za 15 PLN tylko t8 świeca już rok w znanym mi akwarium. I rośliny rosną. Więc myślę że z "firmową" też dadzą radę.
- 0
Pokażesz ten Driver? Jest jakieś info o mocy świetlnej? Lumeny etc?
Szukam właśnie oświetlania dla 112L
Polecasz?
Szukam właśnie oświetlania dla 112L
Polecasz?
- 0
112L - Mała Biała - Tanganika
Ze strony producenta/importera
Markowa świetlówka LED firmy KETAI z 60 najnowszymi diodami firmy Citizen typ 2835 o dużej sprawności świetlnej. Należy ją zainstalować w oprawie bez startera ! Jasność 750 lumenów i tylko 7W poboru prądu !
Długość świetlówki to 55cm.
Od strony L|N idzie 220v +/- na świetlówke + z jednej strony - z drugiej.
Markowa świetlówka LED firmy KETAI z 60 najnowszymi diodami firmy Citizen typ 2835 o dużej sprawności świetlnej. Należy ją zainstalować w oprawie bez startera ! Jasność 750 lumenów i tylko 7W poboru prądu !
Długość świetlówki to 55cm.
Od strony L|N idzie 220v +/- na świetlówke + z jednej strony - z drugiej.
- 0
A czy jest tam jakieś info ile do drivera się max świetlówek podpina?
Kazda swieltowka to jeden driver? Jaki to ma rozmiar?
Kazda swieltowka to jeden driver? Jaki to ma rozmiar?
- 0
112L - Mała Biała - Tanganika
Trochę większy niż pudełko zapałek. Z tego co wiem są mocniejsze drivery ale ten jest razem z świetlówką. Więc można się nie przejmować. Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
Źle jest to nazwane, przez samego producenta / importera, ponieważ jest to zwykły zasilacz ze stabilizowanym prądem.
Do zasilaczy prądowych, oraz driverów podłącza się zawsze tylko jeden łańcuch LED.
Łańcuch LED należy rozumieć jako szeregowy zestaw połączonych pojedynczych led-ów, lub gotowe urządzenie w postaci takiej właśnie "świetlówki".
Do zasilaczy prądowych, oraz driverów podłącza się zawsze tylko jeden łańcuch LED.
Łańcuch LED należy rozumieć jako szeregowy zestaw połączonych pojedynczych led-ów, lub gotowe urządzenie w postaci takiej właśnie "świetlówki".
- 1