112l mojej amazonki
Re: 112l mojej amazonki
Bez przeniesienia liścia do innego zbiornika to chyba ciężki temat jest. Skalary tarły mi się na potęgę
(raz nawet trzy pary na raz), ikry naoglądałem się po brzegi - i nic, dwa dni i nie ma.
Wykarmienie jest jest chyba problemem ale doprowadzenie do wyklucia się młodziaków.
No ale trzymam kciuki
(raz nawet trzy pary na raz), ikry naoglądałem się po brzegi - i nic, dwa dni i nie ma.
Wykarmienie jest jest chyba problemem ale doprowadzenie do wyklucia się młodziaków.
No ale trzymam kciuki

- 0

Godzinę temu była. Myślę przenieść do 3l wykluwalni z napowietrzaniem a potem do 30l ale to po pracy. Teraz mam zbiornik przed sobą o wymiarach 25x15x1,8m
- 0
Gdzieś czytałem że trzeba ten liść bezpośrednio pod napowietrzanie - ale poczytaj, bo to wiedza
z cyklu "nie znam się to się wypowiem"

z cyklu "nie znam się to się wypowiem"

- 0

thaz pisze:Gdzieś czytałem że trzeba ten liść bezpośrednio pod napowietrzanie - ale poczytaj, bo to wiedza
z cyklu "nie znam się to się wypowiem"![]()
Taka jest najlepsza.
Myślę że kostka napowietrzająca w słoiku 3l który umieszczę w głównym zbiorniku wywoła taki ruch wody że nie ma znaczenia gdzie będzie. Co znalazłem przeczytałem. Po restarcie będę robił herbatę w akwarium i zmienię lekko obsadę. Może wtedy się uda w zbiorniku. Zobaczymy. Jest ponad sto sztuk ikry prosto pod wylotem filtra.
- 0
Ikra jest. Zostawiam to naturze. A jak juz będę miał gdzie trzymać młode to się pomyśli. Zapalilem aby latarkę by było widać co się dzieje. Dobranoc
- 0
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Samica z ikra samiec osobno, ikra nadal na liściu. W nocy świeciła słaba latarka samica pilnuje cały czas wachlujac ikre a samiec na noc poszedł spać i się nie interesował teraz pomaga. Dzień dobry :-)
Samica z ikra samiec osobno, ikra nadal na liściu. W nocy świeciła słaba latarka samica pilnuje cały czas wachlujac ikre a samiec na noc poszedł spać i się nie interesował teraz pomaga. Dzień dobry :-)
- 0
Latarka w niczym nie pomoże a może napsuć :-) Nikt w naturze im latarką na ikrę nie świeci 

- 0

Jak było bez odrazu się ustawiła kolejka do kolacji. Po zapaleniu latarki z 1 dioda led i słabą baterią kolejkę rozgromiła samica.
- 0
27h od zaobserwowania ikry i nadal jest. 15% białej, nie zjadają. Pilnują oba. Jeśli ikra doczeka ogonków to idzie do inkubatora. T28-29°C
- 0
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Liliowiec hydroponiczny i w drugiej doniczce kolejny jak nie 3. Średnica żółtego koszyka to 11cm
Ikra nadal.
Liliowiec hydroponiczny i w drugiej doniczce kolejny jak nie 3. Średnica żółtego koszyka to 11cm
Ikra nadal.
- 0