[575l] dzikie dyskowce
Re: [575l] dzikie dyskowce
To kilka fotek xD
- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

adams2121 pisze:Co one takie WKU......e???
Poranne przepychanki.
Ale doszedłem w końcu o co kaman z tym wcześniejszym chowaniem się
(bo ryby od kilku dni zachowują się w zasadzie jak każde inne): odpowiedź brzmi CHEMIA.
Otóż chciałem robić dobrze rybom a robiłem na odwrót - jak mi po roztopach skoczyły
parametry w studni przerzuciłem się na RO. No i naczytałem się, że wiadomo RO to bardzo
uboga jest i należy wzbogacać - no i poleciał mineralizator, dodatkowo BLACK WATER AZOO (humus).
I ryby zaczęły zachowywać się słabo.
No i stąd moje oburzenie - kuźwa, robi człowiek dobrze i jest lipa.
Rozwiązanie jest proste: 3/4 RO i 1/4 wody ze studni, bez żadnej chemii, sama woda.
I temat rozwiązany.

- 1

Dyski w naturze mają tylko wodę ro - nie z filtra ale z opadów deszczówki. Bez mineralizacji stałej, ze stałym poziomem.
Na każdym zdjęciu ryby mają pasy stresowe - dlatego pytanie.
Uważaj też na ro - ja doszedłem do momentu aż rośliny i ryby straciły tolerancję do czystego ro ( muszę mieszać z kranem) rośliny przestały rosnąć, a ryby niestety po podmianie źle wyglądały.
Black Water azoo - służy do poprawy wody wodociągowej !!!!!!!!!!!!! I zmiany jej na nadającej się dla dysków - tak pisze producent.
Ja swoje dyski f1 trzymałem tylko na ro - czystym, bez niczego. Ty masz lepsze - wf.
Nie rób źle !!!!
Swoim rybom.
Na każdym zdjęciu ryby mają pasy stresowe - dlatego pytanie.
Uważaj też na ro - ja doszedłem do momentu aż rośliny i ryby straciły tolerancję do czystego ro ( muszę mieszać z kranem) rośliny przestały rosnąć, a ryby niestety po podmianie źle wyglądały.
Black Water azoo - służy do poprawy wody wodociągowej !!!!!!!!!!!!! I zmiany jej na nadającej się dla dysków - tak pisze producent.
Ja swoje dyski f1 trzymałem tylko na ro - czystym, bez niczego. Ty masz lepsze - wf.
Nie rób źle !!!!
Swoim rybom.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Przepychają się non stop ostatnio, finalny układ dominacji nie został jeszcze ustalony,
ryby dopiero wspinają się po drabinie eskalacyjnej, stąd świecą pasami raz mocniej raz słabiej - chociaż te
w dużym stopniu u dzikusów są zwykle widoczne cały czas
ryby dopiero wspinają się po drabinie eskalacyjnej, stąd świecą pasami raz mocniej raz słabiej - chociaż te
w dużym stopniu u dzikusów są zwykle widoczne cały czas

- 1

daaaaj jeść, daaaaaj!
- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tym razem tylko fajne altumy były.
Do tego heckle w amustelli małe
- 1
adams2121 pisze:Tym razem tylko fajne altumy były.
Ale Ty Tomek do mnie dzwon jak jesteś tam na Radzyminskiej

- 0

Przypadkowy wyjazd niezaplanowany kompletnie. Dlatego nie zawracałem głowy.
Ryb nie było oprócz altumów.
Pewnie niedługo znowu.
Ryb nie było oprócz altumów.
Pewnie niedługo znowu.
- 0