Start MALAWI - prośba o pomoc
Re: Start MALAWI - prośba o pomoc
Krzyś te moduły led z linku absolutnie nie nadają się pod pokrywę - padną od wilgoci po kilku dniach lub zrobią mega zwarcie. Celuj co najmniej w ledy z IP 68 + jakaś hermetyczna osłona. IP 65 można śmiało używać w akwariach odkrytych bądź z jakimś chłodzeniem/wentylacją pod pokrywą np. wiatraczki komputerowe.
Akwarium bardzo schludne - mi się podoba nawet bez tła
Akwarium bardzo schludne - mi się podoba nawet bez tła

- 0
Tło 3D z reguły wstawiane jest wewnątrz, rewelacyjne są pangea rock → ale to dużych baniaków gdzie nie szkoda aż tak bardzo miejsca.
Dla osób z deficytem miejsca wewnątrz lepsze są płaskie struktury, ale za lub jeżeli można wygospodarować trochę miejsca z tyłu można zrobić tło skrzynkowe ja mam coś takiego, ale wzorcem może tu być tło woytka , Alka lub krzyśka - są fotorelacje z budowania "skrzynek" Adama i Krzyśka na PFA, ale wybacz z przyczyn obiektywno/subiektywnych nie chcę linkować tutaj tematów z tamtego forum ( pomimo że to nasze posty ).
zabieg ze słabo podświetlonym takim tłem pomaga oszukać głębię i optycznie powiększa zbiornik.
Dla osób z deficytem miejsca wewnątrz lepsze są płaskie struktury, ale za lub jeżeli można wygospodarować trochę miejsca z tyłu można zrobić tło skrzynkowe ja mam coś takiego, ale wzorcem może tu być tło woytka , Alka lub krzyśka - są fotorelacje z budowania "skrzynek" Adama i Krzyśka na PFA, ale wybacz z przyczyn obiektywno/subiektywnych nie chcę linkować tutaj tematów z tamtego forum ( pomimo że to nasze posty ).
zabieg ze słabo podświetlonym takim tłem pomaga oszukać głębię i optycznie powiększa zbiornik.
- 0
Mann am Boden
Z tymi ledami wyszło na szybko.. Pierwsze lepsze z allegro... kopiuj...wklej i poszło...
Bardziej mi chodziło o wygląd "nie paska" tylko moduły a nie o parametry tej aukcji ale dobrze, że napisałeś o tym IP bo kolega mógłby zamówić i to byłaby moja wina

Bardziej mi chodziło o wygląd "nie paska" tylko moduły a nie o parametry tej aukcji ale dobrze, że napisałeś o tym IP bo kolega mógłby zamówić i to byłaby moja wina

- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 19
- GG: 0
Fajnie zrobione te boxy ...
Myślę ze spokojnie coś takiego by się u mnie zmieściło. Niestety na zdjęciach nie widać jak to coś mocowane jest do akwarium. Czy ktoś na forum posiada takie cudeńko?
JEFFIK
Spoko nie było by kaplicy ani złości
. Mam juz jakąś wizje tych ewentualnych leadów. Tak więc luzik i dzięki za wsparcie
Myślę ze spokojnie coś takiego by się u mnie zmieściło. Niestety na zdjęciach nie widać jak to coś mocowane jest do akwarium. Czy ktoś na forum posiada takie cudeńko?
JEFFIK
Spoko nie było by kaplicy ani złości

- 0
- Rezydent
- Reputacja: 91
Ja nie musiałem kombinować z mocowaniem, mam szeroką szafkę i poprostu skrzynka na niej stoi.
Alek za wymiarową szafkę dodał listewki ▶ a'la nóżki ,i dociśnięcie do ściany.
Woytek chyba podobnie.
Nie wiem jak było u krzyśka.
Alek za wymiarową szafkę dodał listewki ▶ a'la nóżki ,i dociśnięcie do ściany.
Woytek chyba podobnie.
Nie wiem jak było u krzyśka.
- 0
Mann am Boden
Moja skrzynia częściowo stoi na szafce,a częściowo za w stosunku 2/3-nie było to zamierzone,tak wyszło
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
No i stało sie ...
Dzisiaj w akwarium zagościło 8 Sulosów
Jako tło dałem czarną folię (stretch) - i chyba był to zły pomysł bo nie wygląda to zbyt estetycznie, myślę o zmianie na czarne PVC lub bristol, się zobaczy
Poniżej zdjęcie akwarium oraz części rybek podczas pierwszego karmienia.
Dzisiaj w akwarium zagościło 8 Sulosów
Jako tło dałem czarną folię (stretch) - i chyba był to zły pomysł bo nie wygląda to zbyt estetycznie, myślę o zmianie na czarne PVC lub bristol, się zobaczy
Poniżej zdjęcie akwarium oraz części rybek podczas pierwszego karmienia.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Rezydent
- Reputacja: 91
Na zdjęciach strecza aż tak bardzo nie widać, jednak wiem , że na żywo może denerwować
Akwarium wygląda zacnie
Zazdroszczę wszystkim u których rosną nurzańce

Akwarium wygląda zacnie

Zazdroszczę wszystkim u których rosną nurzańce

- 0
Nie wiadomo jeszcze czy się uchowają (w towarzystwie raczej roślinożernych ryb). Też uważam, że trawki w małym zbiorniku to dobry pomysł.
Przy płaskim tle, przesunąłbym kamienie do tyłu, żeby mieć "więcej akwarium" przed nimi.
Przy płaskim tle, przesunąłbym kamienie do tyłu, żeby mieć "więcej akwarium" przed nimi.
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 3