muszlowiec wielopregi moje akwa
|Strona 1 z 1
muszlowiec wielopregi moje akwa
Witam jestem tu nowy choc akwarystyka zajmuje sie dobre kilka lat, zaczynalem od ogulnych przez ciemne wody amazonki itd. Do czasu kiedy ujrzalem te cudne muszlowce , polowalem na nie ok 6 miesiecy az wrescie je mam a mam je od 4 miesiecy i gromadka sie powieksza, kupilem ich 10 szt doroslych . w obecnej chwili jest juz ok 50 lub wiecej maluchow.
- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Nowy na forum
- Reputacja: 3
- GG: 0
Re: muszlowiec wielopregi moje akwa
Witaj 
Fajnie to wygląda.
Ta skrzynka nad akwarium, rozumiem, że jest to hydroponika. 

Fajnie to wygląda.

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
A troche o akwarium. Akwarium sam klilem z szyby 7mm wymiary 125/25/25 (jamnik) filtr hydroponiczny ( ponad rok) calkowity kosz ok 100zl dzieki temu ze szybe dorwalem za 20zl. Piasek drobniutki bialy zmieszany z czarnym i drobny zwirek(3mm) oczywiscie muszleka kamyki i troche drewienka, staralem sie jak najbardziej dac im troche ich natury.
- 0
- Nowy na forum
Tak zgadza sie to jest hydroponika, i jestem z niej bardzo zadowolony
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Nowy na forum
Gwoli ścisłości to terraponika - hydroponika to uprawa roślin bez podłoża, bezpośrednio w wodzie.
I paproć (Nephrolepsis bisserata 'Macho') bym zamienił na Monstera adansona, Philodendron cobra, scandens, cordatum, Epipremnum scandens, N'joy lub inne pnącze bo paproć zasłania ładne widoki
I paproć (Nephrolepsis bisserata 'Macho') bym zamienił na Monstera adansona, Philodendron cobra, scandens, cordatum, Epipremnum scandens, N'joy lub inne pnącze bo paproć zasłania ładne widoki

- 0
Leszek G. Racja co do roslin, ale w obecnej chwili szkoda mi zmieniac rosliny a w szczegulnosci paprotke, mam ja od malucha a teraz liscie osiagaja dlugosc 1,5 m , moze dodam jeszcze jakas, a i dzieki za nazwy roslin bo szczeze to takich szukalem.
- 0
- Nowy na forum
|Strona 1 z 1