[120+45] Muszlowisko
|Strona 1 z 1
[120+45] Muszlowisko
Zbornik: 60x50x40 z kominem wewnętrznym, szkło guardian,szlif trapezowy
zbiornik techniczny sump 50x30x30
Hydraulika zrzut i rewizja 32mm powrót 25mm
pompa obiegowa jacod fa-2000
ogrzewania chinol 100w
Oświetlenie: – belka LED DIY 27x6500k wysterowane na 40%
automatyczna dolewka AQUA-TREND
podłoże Piasek kreisel 099
dekoracje Bazalt + muszle winniczka
Planowana obsada harem Neolamprologus multifasciatus
zbiornik techniczny sump 50x30x30
Hydraulika zrzut i rewizja 32mm powrót 25mm
pompa obiegowa jacod fa-2000
ogrzewania chinol 100w
Oświetlenie: – belka LED DIY 27x6500k wysterowane na 40%
automatyczna dolewka AQUA-TREND
podłoże Piasek kreisel 099
dekoracje Bazalt + muszle winniczka
Planowana obsada harem Neolamprologus multifasciatus
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Re: [120+45] Muszlowisko
Fajnie, że na forum pojawia się kolejny zbiornik z biotopem Tanganika
Z doświadczenia wiem, że Multifasciatusy dostarczają bardzo interesujących obserwacji, to gatunek który potrafi zaskoczyć
Powodzenia!

- 0
Tak wiem ze multi to ciekawe ryby to nie mój pierwszy bania z tangą
jedne z najciekawszych pielęgnic 

- 1

Ła7dne akwa, ale jak dlamnie to troche stresujace za duzo otwartej przeztrzeni, ale najwazniejsze ze tobie sie podoba i jestes tez maniakiem tanganiki. A tu moje akwa (125/25/25cm) z filtrem hydromonicznym , z pielmymi muszlowcami wielopregimi
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Nowy na forum
- Reputacja: 3
- GG: 0
Co by tu rzec... A! Najsampierw powiem - dzień dobry! A teraz dodam tylko, że rozczula mnie niemożebnie wysiłek (fizyczny i finansowy) włożony w tą całą infrastrukturę, napędzającą ten mały zbiorniczek... Wysiłek tak nieadekwatny do założonego celu. Jak to mówią - przerost formy nad treścią. A ten "szlif trapezowy" rzucony tak jakby mimochodem, jest słodki :-) I w ten sposób pokazujemy przyszłym i bieżącym akwarystom jaki to wysiłek trza włożyć i piniendze, żeby takie małe szkiełko postawić. A ryby? Pewnie kosztować będą jakieś 30-40 złotych...
Że nie wspomnę o wiedzy, tyle, że nie akwarystycznej :-) Oświetlenie jest led ale dlaczego 6500 K?A co to znaczy, że na 40% :-) Kelwinów czy czegoś innego? I to pisze facet z Małopolski!! Wstyd, doprawdy :-)
Że nie wspomnę o wiedzy, tyle, że nie akwarystycznej :-) Oświetlenie jest led ale dlaczego 6500 K?A co to znaczy, że na 40% :-) Kelwinów czy czegoś innego? I to pisze facet z Małopolski!! Wstyd, doprawdy :-)
- 1
Dla jednych słodkie i rozczulające, dla innych konkretnie i rzetelnie opisana część techniczna. A o szlifie trapezowym powinien pamiętać przyszły i bieżący akwarysta, bo o paluszki trzeba dbać.
- 2

Seban pisze:Dla jednych słodkie i rozczulające, dla innych konkretnie i rzetelnie opisana część techniczna. A o szlifie trapezowym powinien pamiętać przyszły i bieżący akwarysta, bo o paluszki trzeba dbać.
Nie odwracajmy kota ogonem :-) Mówiłem o kosztochłonności przedsięwzięcia, nie czepiałem się samego opisu. A szlif trapezowy to równie droga przyjemność, bo zwykłe wygładzenie kantów daje podobny efekt a kosztuje 3-4 krotnie mniej :-). Tak więc ironia nietrafiona zupełnie.
- 1
Są osoby które zwracają uwagę na takie "techniczne pierdoły" i zaplecze. Akwarystyka jest taką samą pasją jak majsterkowanie i stąd czasem można spotkać się z takim ogromem pracy włożonej w samo przedsięwzięcie. Wiadomo, że taki baniak uciągnałby HMF z 3-watową pompką i po sprawie. Ale jeśli autor lubi - to czemu nie? 

- 2
Misiak pisze:A co ma do rzeczy, że facet jest z Małopolski?
Tylko to, że mieszka koło mojej wioski ( w porównaniu do odległości).
- 0
|Strona 1 z 1